4 fontos dolog, amit senki nem mondott el az otthoni gyantázásról
Ha a következő dolgokkal nem vagy tisztában, nem lesz jó vége az otthoni gyantázásnak!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyantázás ugyan nem a leggyorsabb és legkellemesebb szőrtelenítési mód, de azért kibírható, és nagy előnye, hogy tartós eredményt hoz. A legjobb, ha kozmetikusra bízod, de ha vállalkozó kedvű vagy, otthon is nekiláthatsz.

Mielőtt azonban nekiesnél a szőrszálaidnak, nem árt pár dologgal tisztában lenned a sérülések elkerülése és a hatékonyság növelése érdekében. Íme, néhány fontos tudnivaló, amiről csak ritkán beszélnek!

Végezz hőtesztet!

Ha meleggyantával dolgozol, mindig végezz hőtesztet, mielőtt nagy felületre felkennéd a ragacsot. Végy fel egy kevés gyantát a spatula hegyével, és óvatosan érintsd hozzá a bőrödhöz, hogy érezd, elég meleg, illetve nem túl forró-e.

Csak akkor vidd fel nagyobb területre is, ha megbizonyosodtál róla, hogy a hőmérséklete éppen megfelelő, kellemesen meleg a bőröd számára!

Kezdj rejtett területen!

Lehet, hogy még nem megy tökéletesen a gyantázás, ezért nem árt olyan helyen lerántani az első gyantacsíkot, amit el tudsz takarni, ha félresikerül. Mint minden, ez is csak gyakorlás kérdése, és hamar bele lehet jönni, de a kísérletezés idején leginkább a rejtett területeket szőrtelenítsd.

Csak kétszer tépj ugyanott!

Ha nem lett tökéletes az eredmény, akkor is csak legfeljebb kétszer egymás után gyantázz ugyanazon a helyen, mert ha többször is áthúzod rajta a gyantacsíkot, nemcsak a szőrödet, de a bőröd felső rétegét is letépheted vele. Ez pedig nem csak fájdalmas és csúnya, de fertőzésveszélyes is! Epilátorral vagy szemöldökcsipesszel távolítsd el a bent maradó szőrszálakat

Ne gyantázz menstruáció környékén!

A menstruációt megelőző napokban, valamint a vérzés első néhány napján ne gyantázz, mert ilyenkor sokkal érzékenyebb vagy, mint általában, és a fájdalmat is nehezebben viselheted. Ilyenkor epilálni sem szerencsés ugyanezen okok miatt.

Ezt is szeretjük