Elvágtad a lábad a borotvával? Így állítsd el a szűnni nem akaró vérzést - Házi praktikák
Néhány egyszerű módszerrel megszüntetheted a vérzést.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha borotvával oldod meg a szőrtelenítést, minden óvatosság ellenére is előfordulhat, hogy olykor felsérted a bőrt vagy belevágsz a lábadba.

Ha a seb nem mély, akkor is nagyon tud vérezni, és szinte lehetetlennek tűnik elállítani, ami nagyon kellemetlen, főleg, ha éppen indulsz valahová. Mutatunk három praktikát, amivel gyorsan orvosolhatod a problémát.

Sós víz

Oldj fel egy kis csésze langyos vízben egy teáskanál sót, majd öblítsd át vele az érintett területet! Ez elsőre nem lesz kellemes, valószínűleg csípni fog, de annál hatásosabb: szinte azonnal megszünteti a vérzést és összehúzza a sebet, ráadásul meggátolja, hogy utóbbi később elfertőződjön.

Szemcsepp

Ha van otthon szemcsepp a gyógyszeresdobozban, vedd elő, és csepegtess belőle két-háromszor a sebre. Ugyanazt a hatást fejti majd ki, mint az irritált szem esetében: összehúzza az ereket, ezáltal lelassítva a vérzést.

Vérzéscsillapító stift

Nálunk is egyre több helyen kapható a vérzéscsillapító stift - vagy toll -, amely pár  száz forintba kerül, és alumínium-szulfátot tartalmaz, ami szintén összehúzza az ereket. Egyes patikákban vagy az internetről is beszerezheted.

Szőrtelenítés utáni bőrnyugtatók

A szőrtelenített területet mindig érdemes utókezelni valamilyen bőrnyugtatóval. Mutatunk néhány természetes módszert.

Ezt is szeretjük