Tökéletes otthoni gyantázás, lépésről lépésre
Így lehet sima a lábad hetekig
A gyantázás nem kellemes, de hosszan tartó simaságot ígér.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mivel itt a jó idő, az eddig fogasra akasztott szoknyák és ruhák nem fognak továbbra is a szekrényben senyvedni, ami egyúttal azt is jelenti, nem tudod elmismásolni a szőrtelenítést.

A gyantázás nem a legkellemesebb érzés, de a tökéletes megjelenés érdekében érdemes egy kis fájdalmat vállalni. Így csináld!

Gyanta mindentudó

A gyantázástól sokan ódzkodnak, mert - a borotvával ellentétben  - ez egy fájdalmas szőrtelenítési eljárás. Azonban lebegjen az a gondolat a szemed előtt, hogy bár nem a legkellemesebb érzés lerántani a ragacsos csíkokat, utána hetekig nem szükséges a szőrtelenítéssel bajlódnod - ellentétben a borotválással, amit a nyári időben szinte naponta meg kell ejteni. A gyanta ugyanis tövestől tépi ki a szőrszálakat, így amíg azok újból kinőnek, akár három-négy hét is eltelhet.

Annak ellenére, hogy már nem a kozmetikusok kizárólagos eszköze a meleg gyanta, mégis az a legpraktikusabb, ha hideggyanta csíkokat vásárolsz. Ezeket egyszerűen a tenyeredben - vagy a biztos hatás érdekében hajszárítóval - kell felmelegíteni, majd széthúzni és már ragaszthatod is a kívánt felületre.

Így csináld!

Függetlenül attól, hogy melyik verzió mellett döntesz, a következőket kell megtenned a tökéletes végeredmény érdekében. Először is távolítsd el az elhalt hámsejteket a bőrödről egy testradírral, hogy a gyanta minél jobban beleragadjon a szőrszálakba.

Ezt követően alaposan töröld szárazra a bőröd és szórd be kevés hintőporral, hogy a maradék nedvességet is felitasd. A tökéletes gyantázás legfontosabb lépése ugyanis a száraz bőr.

A szőr növekedésével ellentétes irányban simítsd a gyantacsíkot a lábadra, majd feszítsd meg a bőröd és egy hirtelen mozdulattal rántsd le. Párhuzamosan húzd a lábaddal, ne felfelé, mert úgy a bőrödet felsértheted és akár csúnya sebek is kialakulhatnak.

Utolsó simítások

Amikor teljesen szőrtelen vagy, a csomagban található olajos kendővel – vagy ha ilyen nincs, sima étolaj is megteszi – töröld át a lábad a gyanta eltávolítása érdekében. Hideg vízzel öblítsd le a felületet és végül hidratáló krémmel kend be. Elképzelhető, hogy még órákig piros marad a bőröd, így lehetőleg akkor végezd az időigényes műveletet, amikor nem kell kimozdulnod a lakásból.

Te hogyan szőrtelenítesz?

Ezt is szeretjük