Intim szőrtelenítés otthon: így lesz tökéletesen puha és sima
Az intim szőrtelenítést otthon is tökéletesen elvégezheted, ha ügyesen csinálod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem minden nő szereti kozmetikus gondjaira bízni az egyik legkényelmetlenebb, ám nagyon is fontos szépségápolási műveletet, vagyis az intim szőrtelenítést.

Ha te is a szemérmesebb fajtából való vagy, netán ilyen kényes ügyben nem szeretnél máshoz fordulni, akkor lesd el a mesterek titkát a sima bőr érdekében!

Ne feledkezz meg róla!

Először is szánj elegendő időt a nemkívánatos szőrszálak eltávolítására - a hirtelenséggel és kapkodással ugyanis lehetetlen megfelelő munkát végezni egy ilyen érzékeny területen. Túl azon, hogy könnyen megvághatod magad, illetve felsértheted a bőrödet a gyantával, néhány szőrszál is elkerülheti a figyelmedet.

A szőrtelenítés nem egynapos művelet. Előző este zuhanyzás közben használj bőrradírt odalent, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket, valamint a bőr felpuhuljon - így a benőtt szőrszálak könnyebben megadják magukat. Másnap már tényleg csak a lényegi részre kell koncentrálnod.

Mivel csináljam?

Eszközként a borotva és a gyanta kínálkozik a terület szőrtelenítésére. Hangsúlyozni kell, hogy a szőrtelenítő krémek nem valók az intim területre, legalábbis ami a nagyon belső részeket illeti, ugyanis irritálhatják a nyálkahártyát, sőt, kisebb égési sérülést is okozhatnak.

A borotvának sok előnye van, többek között olcsó, gyors és fájdalommentes. Ugyanakkor, ha ezt a módszert választod, számolnod kell azzal, hogy a borosta hamar visszanő - ráadásul a szőrtelenített terület gyakran viszket, és a szőrtüszők is begyulladhatnak.

Ezzel ellentétben a gyanta hatása hosszan, akár hetekig is kitart, sőt, a bőr kipirosodása és begyulladása is kevésbé valószínű. Ha viszont a fájdalomküszöböd alacsony, akkor nem a legjobb megoldás.

Így használd!

Ha a borotva mellett teszed le a voksod, akkor válassz olyan terméket, aminek forgatható feje van, így minden területhez könnyedén hozzáférhetsz. A szőrtelenítendő részt kend be női borotvahabbal, amelyet kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki, és nemcsak nyugtatja, hanem hidratálja is a bőrt. Gyanta esetében a hideggyanta-csík a legjobb, hiszen ezt csak fel kell helyezni a kívánt területre, és a bőrt megfeszítve, a testeddel párhuzamosan lehúzni. Az ilyen termékekhez csomagolt törlőkendők eltávolítják a felesleges gyantát a bőrről, és szintén nyugtatják azt.

Ha végeztél a művelettel, válassz olyan testápolót, amelyet kifejezetten szőrtelenítés utánra fejlesztettek ki. Ezzel nemcsak a piros pöttyök megjelenését küszöbölheted ki, hanem a szőrbenövést is megakadályozhatod. Így lesz igazán sima odalent a bőröd.

Te mivel szőrtelenítesz?

Ezt is szeretjük