Szőrbenövés, szőrtüszőgyulladás
Így szüntesd meg házi módszerekkel
Nem muszáj a gyulladt csomókkal és a fekete szálakkal küzdened!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Függetlenül attól, hogy a borotvát, az epilátort vagy a gyantát részesíted előnyben, a szőrbenövés és a szőrtüszőgyulladás téged is megtalálhat. Ha nem szeretnél gyulladt, piros pöttyöket és kósza, sötét szőrszálakat a testeden látni, akkor vesd be a következőket!

Használj bőrradírt!

A szőrszálak azért nőnek be a bőröd alá, mert az elhalt hámsejteket nem távolítod el, így tulajdonképpen bent ragadnak. Ezért, miután legyantáztad, epiláltad, borotváltad a kérdéses részt, érdemes bőrradírral átdörzsölni a felületet ugyanúgy, mint amikor az arcodat ápolod. Ha a műveletet hetente egyszer elvégezed, akkor nem fenyeget a benövés veszélye.

Még extra kellékekre sincs hozzá szükség, a szimpla testradír is tökéletesen megteszi. Ugyanakkor a konyhában is találhatsz segítséget, egy kis cukorral vagy durva sóval masszírozd át a felületet, ezáltal könnyedén eltávolíthatod az élettelen bőrmaradványokat.

Nedves törülköző

Habár ezt a praktikát elsősorban a férfiaknak szokták ajánlani, neked is érdemes kipróbálnod, ha borotvát használsz. Ebben az esetben nem gyökerestül távolítod el a szőrt, hanem csak a tetejét vágod le, ezért - ha nem is látható, de - kint marad egy kis része. Hogy ez ne váljon keménnyé, illetve ne szúrja át a bőrödet, érdemes langyos vízbe mártott törülközővel lefedni a megviselt területet - így megpuhulnak a szőrszálak.

Ha inkább az epilálás mellett teszed le a voksod, akkor viszont pontosan az esemény előtt kell a nedves rongyot használni, ezáltal ugyanis felpuhul a szőrtelenítendő terület, és sokkal könnyedebbén engednek a szőrtüszők. Csak egyre ügyelj, szőrtelenítés után mindig hidratáld a bőröd!

A hidratálásról és ápolásról télen se reggel, se este nem szabad megfeledkezni. A Retikül szerkesztője kipróbált egy arcápoló olajat, olvasd el, mi a véleménye.

Megfelelő szálirány

Ahogyan a köröm is akkor marad a legszebb, ha csak egy irányból reszeled, a szőrtelenítésnél is lényeges momentum, hogy miként használod az eszközöket. Míg a férfiak borotválkozáskor a szőr növekedésével ellenétesen szabadulnak meg a borostától, addig a nőknél azt szokták a kozmetikusok ajánlani, hogy a növekedéssel megegyező irányba végezzék a kényes műveltet.

A gyanta esetében persze ez nem igaz, viszont ott a lényegi rész azon alapul, hogy megfelelően tapadjon a csík. Ha hintőport használsz, akkor a testfelületed nem lesz olajos és vizes, hiszen a por felszívja ezeket a nedveket, ezáltal jobb lesz a gyanta tapadóképessége. Lényegi momentum az is, hogy megfelelően feszítsd a bőrt, miközben lehúzod a csíkot, így biztosan kijönnek a szőrszálak teljes egészükben, így nem kell attól tartanod, hogy a hegyes végek benőnek, ahogy attól sem, hogy gyulladást okoznak.

Neked van valami jól bevált házi praktikád ilyen esetekre?

Ezt is szeretjük