Tökéletes intim fazon fájdalom nélkül - Mit kell tudni a cukorgyantáról?
Lényegesen kisebb fájdalommal teheted puhává és kívánatossá az intim vonalaidat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Valószínűleg télen semelyik nő nem forgatja olyan serényen a borotvát, mint nyáron, ami tökéletesen érthető, de ha elkezdődik a szezon, akkor is érdemes a borotvát valami másra cserélni.

Bele lehet fogni a végleges szőrtelenítésbe vagy krémmel irtani a szőrszálakat, és ott van a gyanta is, ami hatékony, de fájdalmas.

Egy sokkal régebbi szőrtelenítési módszer jött divatba ismét, mégpedig a cukorgyanta, ami könnyebben kezelhető, otthon is előállítható, és sokkal kevésbé kellemetlen, mint a gyanta. Éppen ezért alkalmas az intim területekre, akár a teljes fazon elkészítésére.

Miért jó a cukorpaszta?

Már az ókorban is használták a cukorból készült epilálót, és Keleten ma is így szőrtelenítenek a nők, ahol a teljes csupaszság az elvárt. A keleti nők összetartásáról szól a Karamell című film, aminek pont ez a paszta adta a címet. A cukorgyanta vagy cukorpaszta kevésbé irritáló, mint a hagyományos gyanta, mert nem tartalmaz allergén anyagokat, vízzel is könnyű lemosni, és száliránnyal megegyezően kell leszedni, így aztán nem terheli meg annyira a bőrt.

Hol szerezheted be?

A cukorgyantázást sok kozmetikus végzi, igaz, nem annyi, mint a hagyományost, és az árakat elnézve egy kicsit drágább is annál, viszont nem lesz rossz érzés a kozmetikusra várni, és attól rettegni, hogy fájdalomban lesz részed.

Házi használatra is rendelhetsz az internetről komplett szettet, különböző kiszerelésekben, de a 140 grammos 2000 forint alatt kapható. A patront melegítheted meleg vízben vagy mikróban is.

Készítsd el magad!

A cukorgyantában az a legjobb, hogy te magad is elkészítheted a masszát, nagyon olcsón, igaz, ki kell tapasztalni a használatát, de hosszú távon megéri kikísérletezni a tökéletes állagot. Cukor, víz és citromlé kell hozzá. A cukrot háromszoros vízben melegítsd fel, és addig főzd magas lángon, kevergetés mellett, amíg sötét mézszínű nem lesz. Nagyon fontos, hogy eltaláld a színt, lehet, hogy elsőre nem sikerül, túl folyós lesz vagy túl kemény. Ha jónak ítéled, keverd bele a citromlevet, majd várd meg, amíg kihűl - ez nagyon fontos, nehogy megégesd magad -, és már kenheted is.

A száliránnyal ellentétes irányban kend fel, majd simíts rá egy textilcsíkot, ezt nagyobb drogériákban megveheted, és növekedési iránnyal egyezően gyorsan rántsd le. A profik puszta kézzel dolgoznak, de otthon ezzel elsőre nem érdemes megpróbálni. A bőrön maradt cukorgyantát vízzel moshatod le.

Ha marad a pasztából, akkor azt elteheted, majd később melegítsd meg, ha kell, a textilcsíkokat pedig mosd ki, később ezeket is fel tudod használni.

Ezt is szeretjük