Tökéletes házi manikűr és pedikűr: így spórolj a szalonon

A hidegben gyorsan száraz és repedezett lesz a kezed és lábad bőre. Pedig egyszerűen elkerülhető.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A meleg kesztyű és a csizma elrejti ugyan a kezet és a lábat, amikor jeges hideg van, és fagyos szelek járnak, de azért nem nyújt igazi védelmet. Ezért ajánlatos esténként egy kicsit kényeztetni a kezet és a lábat, hogy tél végére ne amortizálódjanak le teljesen a végtagjaid.

A kéz ápolása

A szappan jó, de egy manikűr előtt nem árt alaposabban megtisztítani a bőrt. Ehhez legjobb, ha luffaszivacsot használsz, és az ujjaknál kezdve óvatosan haladsz felfelé. Ez élénkíti a vérellátást, és optimálisan előkészíti a kezet a következő ápolásra.

A kézápolásnak mindig egyénre szabottnak kell lennie. Mindennapos használatra rengetegféle termék közül választhatsz. Száraz, igénybevett bőrre általában olajos-vizes emulziót javasolnak, amely kitűnő védelmet nyújt a kéznek, és bejuttatja a bőrbe a hatóanyagokat. Ezek ellátják a bőrt nedvességgel, védik, ezenkívül víztaszító tulajdonságuk miatt is kitűnőek. Arra figyelj, hogy az általad használt termékben ne legyen kőolajszármazék, ami hosszú távon csak roncsolja a bőrt.

Ha az olyan krémeket szereted, amelyek gyorsan beszívódnak a bőrbe, és nem hagynak hátra zsírréteget a felszínen, válassz gél alapú terméket. A gél azonnal felszívódik, ápol, anélkül, hogy nyomot hagyna a kézen vagy az ujjakon.

Képeken 8 hatékony öregedésgátló testápoló

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nagyon száraz, igénybevett, bepirosodott, illetve töredezett bőrű kézre azonban nem elég a bőrvédő termék. Ilyenkor válassz regeneráló kézkrémet, amely helyreállítja a bőr zsír- és nedvességtartalmát. A gazdag vizes-olajos emulziók a bőr legalsó rétegeibe is behatolnak, ahol az olyan értékes hatóanyagok, mint a vitaminok és a panthenol, serkentik a bőr funkcióit.

A még intenzívebb hatás érdekében este vidd fel a kézkrémet nagyon vastagon, húzz rá cérnakesztyűt és arra még egy gyapjúkesztyűt. A pakolást hagyd rajta éjszakára, vagy legalábbis hosszú időre - például tévénézés közben. A módszer úgy hat a kézre, mint egy ápoló maszk.

Érzékeny bőr esetén figyelj rá, hogy kezedet kímélő kézmosóval, például kézmosó olajjal mosd, amely nem lúgozza ki a bőrt. Ha agresszív szerekkel végzed a házimunkát, ajánlatos védőkesztyűt használni, a legjobb a belül bepúderezett, illetve a pamutbéléses.

Esti lábfürdők

Miután a láb egész nap meleg csizmában rejtőzött, jót tesz az esti lábfürdő. Adhatsz a vízhez fürdősót, fürdőtablettát vagy élénkítő fürdőadalékot. A fűszernövényeket tartalmazó fürdőadalékok - olaj, főzet vagy kész fürdőoldat formájában - nemcsak ápolnak, de aromaterápiaként is jótékony hatásúak. A rozmaring szinte simogatja a fáradt lábat, a mentát és a kámfort pedig hűsítő hatása miatt alkalmazzák.

Az olajos fürdők különösen száraz, repedező bőr esetén ajánlottak. Ha főként a hideg évszakban repedezik be a bőr, például a talpon, az allergia, illetve pikkelysömör jele is lehet. Ilyenkor segíthetnek a gyógyszertárakban és a drogériákban kapható olajfürdők.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Repedezett bőr a lábfejen?

Ilyenkor a legjobb megoldás: enyhe lúgos-szappanos fürdő után az elszarusodott bőrt dörzskővel vagy speciális lábreszelővel távolítsd el. Hatásosak a szemcsés krémek is, amelyekkel az egész lábat letisztogathatod. Végül alaposan krémezd be a lábat. Ez selymessé és puhává teszi a bőrt.

13 tipp, hogyan állítsd meg a bőröregedést

Nézegess képeket!

Elolvasom

A meleg olajfürdő, mandulaolajjal vagy olívaolajjal, lágyan ápolja a kezet. A makacs szennyeződésrészecskéket leoldja, ezenkívül jól ellátja zsírral a kezet és a körmöt. A meleg és az olaj együttes hatásaként pedig lággyá és selymessé válik a köröm.

Fitneszfürdő: készíts lábfürdőt pár csepp rozmaring- vagy mentaolaj hozzáadásával. A víz csak kézmeleg legyen, és tíz percnél tovább ne hagyd benne a lábad. Ezután rövid időre merítsd a lábat hideg vízbe.

Ezt is szeretjük