Így néz ki a Föld a Holdról nézve: látványos felvételeken mutatták meg
Csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy a Holdról is szemlélhessék a Földet, de talán ez a videó kicsit segít jobban megérteni az égitestek mozgását.

föld-hold
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Hold teleszkóppal, kamerán keresztül vagy egyszerűen szabad szemmel is jól látható, de ennél közelebb csak nagyon kevesen kerülnek az égitesthez. Gondolkodtál már azon, hogy vajon a Föld milyen lehet a Holdról szemlélve?

James O'Donoghue bolygókutató innovatív megoldással mutatja meg a különös látványt, ami talán sokkal közelebb hozhatja az embereket az űr világához, és segítségével megérteni is könnyebb lesz, mi történik körülöttünk. 

Látványos videón a Hold és a Föld kapcsolata

O'Donoghue korábban a NASA munkatársaként dolgozott, jelenleg Japánban él, és a JAXA űrügynökségnél kutat. Egyik legutóbbi projektjénél a Hold topográfiájának képgyűjteményét állította össze - a NASA adatai és a holdjárók információi alapján -, számítógéppel generálva és megjelenítve azt. Ennek eredményeként mindenki megcsodálhatja, hogyan is néz ki a Föld a Hold szemszögéből. 

A végeredmény egy nagy felbontású videó lett, amelyet egy műhold földi kilátásának lencséjén keresztül mutatnak be. A mozgókép a Föld és a Hold egymás melletti perspektíváját jeleníti meg, amint az egész 2020-as áprilist végigkövetik. A videón minden képkocka 15 percnyi rögzített felvételből áll össze. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A tudós által készített felvétel a világon az első, ami a bolygónk és a Hold látványát és perspektíváit ilyen módon dolgozza fel. Célja az volt, hogy megmutassa a nagyközönségnek a Hold különböző fázisait, beleértve a Föld körüli forgási mintáit is. Reméli, hogy a videó valóban kiemeli a Hold különböző méreteit és szögeit forgása során, egyedi nézőpontot kínálva a nézőknek.

Kvíz! 8 könnyűnek tűnő kérdés a világűrről, amire nem is olyan egyszerű válaszolni

Ha érdekel a világűr, ez a kvíz tetszeni fog!

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük