Már a 16-18 éves korosztály is foglalhat időpontot oltásra: ezeket a papírokat kötelező magukkal vinniük

Csütörtöktől jövő hét keddig tervezik a fiatalok oltását.

fiatalok-oltása1
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétfő reggeltől már az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra. Több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatal számára nyílt meg mától az időpontfoglaló. A jogosultak erről ma SMS-értesítést is kapnak.

Az oltásukra május 13., csütörtöktől május 18., keddig hirdettek időpontokat a kórházak. Az oltás Pfizer-vakcinával fog történni. Az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük, amely a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető. A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás.

Most csak a fiatalokat oltják Pfizer-vakcinával

Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket, illetve idén betöltik a 18. életévüket. Felhívták a figyelmet arra, hogy a Pfizer-vakcinára most kizárólag ez a korosztály tud időpontot foglalni, a többi regisztrált továbbra is Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik-oltásokat tud jelenleg foglalni.

fiatalok-oltása2
Fotó: RichVintage / Getty Images Hungary

Az SMS-ben értesített fiatalokat arra kérjük, hogy mielőbb foglalják le az oltási időpontokat a www.eeszt.gov.hu oldalon, ahová a tajszám és a születési dátum megadásával tudnak belépni, majd ki tudják választani az oltás időpontját és helyszínét. A véglegesített foglalásról visszaigazoló e-mailt kapnak, a visszaigazolást, kérjük, nyomtassák ki, és vigyék magukkal a kórházi oltópontra. Amennyiben tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalniuk, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, amelyet az oltási időpont visszaigazolásának és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Mit kell vinni az oltásra?

  • Kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot,
  • kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról,
  • tajkártyát,
  • személyi igazolványt.

Azok a 16-18 évesek, akik eddig nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ezután is megtehetik, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Kinek nem ajánlott az AstraZeneca az oltásügyi bizottság szerint? Náluk nagyobb a vérrögképződés kockázata

Az AstraZeneca helyett más oltást javasol a negyven évnél fiatalabbaknak a brit oltásügyi bizottság.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük