Kinek nem ajánlott az AstraZeneca az oltásügyi bizottság szerint? Náluk nagyobb a vérrögképződés kockázata
Az AstraZeneca helyett más oltást javasol a 40 évnél fiatalabbaknak a brit oltásügyi bizottság.

DBZOL20210504021
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brit kormány egyesített oltásügyi bizottsága - JCVI - azt javasolta pénteken, hogy a 18-39 éves korosztálynak az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina helyett lehetőség szerint más oltóanyagokat ajánljanak fel.

Az indoklás szerint a vizsgálatok arra vallanak, hogy a fiatalabb korcsoportokban valamivel nagyobb a vérrögképződés egy igen ritka típusának előfordulási kockázata az Oxford/AstraZeneca-oltóanyag beadása után, mint a negyven év felettiek esetében.

A JVCI a múlt hónapban azt javasolta, hogy az Oxford/AstraZeneca-vakcina helyett a 18-29 év közöttieknek ajánljanak fel más oltóanyagot. A pénteken ismertetett állásfoglalásban ezt az ajánlást terjesztette ki a testület a 18-39 év közötti korosztályra.

A brit gyógyszerfelügyelet - MHRA - vezérigazgatója a JCVI módosított pénteki ajánlására reagálva közölte: az MHRA változatlan álláspontja az, hogy az Oxford/AstraZeneca-vakcina kínálta előnyök az emberek óriási többsége számára felülmúlják a kockázatokat.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt a nyilatkozatot érdemes kinyomtatva elvinni az oltásra

Arra kérik az embereket, hogy vigyék magukkal a hozzájáruló nyilatkozatot kinyomtatva, hiszen jelentősen meggyorsítja az oltással járó adminisztrációt, legyen szó a háziorvosról vagy a kórházi oltópontokról.

Ezt is szeretjük