Regisztráltál oltásra, de még nem hívtak? Itt nézheted meg, hogy rögzítve van-e a jelentkezésed
A honlapon a védettségi igazolvány állapota is lekérhető.

vakcina-április1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A beoltottak maguk is leellenőrizhetik, hogy rögzítésre került-e a védőoltás beadásának a ténye, ami azért fontos, mert a védettségi igazolvány gyártása csakis azon adatok alapján történhet, amiket az oltóponton rögzítettek. Az oltás rögzítésének lekérdezése az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) információs portálján keresztül lehetséges. 

Az EESZT információs portálra történő belépés legegyszerűbb módja az Ügyfélkapus bejelentkezés, ezután az Ellátások fülre kattintva kiválasztjuk az Eseménykatalógus menüpontot. Az Eseménykatalógusban a kívánt időtartományt beállítva lekérdezhetjük az Ellátási események listáját. A lekérdezés után az Esemény típusánál a Covid-oltás kifejezést kell látnunk az oltás megfelelő rögzítése esetén. Amennyiben ezt a védőoltás beadása utáni napokban sem találjuk, akkor csúszás vagy hiba történt a rögzítésben, az adatok felvitelében. Ebben az esetben ezt jelezhetjük annak az oltópontnak, háziorvosnak, ahol megkaptuk a védőoltást, és kérhetjük, hogy rögzítsék a védőoltás beadásának a tényét.

Mit kell tenni, ha nem érkezett meg a védettségi igazolvány?

Abban az esetben, ha a védőoltás rögzítésre került az EESZT-ben, és 8 napon belül mégsem érkezett meg postai úton a Védettségi igazolvány, akkor az Ügyfélkapun, illetve a http://www.magyarorszag.hu weboldalon keresztül jelezhetjük ezt a problémát, a Koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügybejelentő űrlap leadásával.

vakcina-április2
Fotó: Vajda János / MTI

Mint az már ismert, a fokozatos újraindítás következő intézkedései 4 millió beoltott után lépnek hatályba, és ezen intézkedések jelentős része a védettségi igazolványhoz kötött. Védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatóak többek között az állatkertek, vadasparkok, múzeumok, színházak, mozik, könyvtárak, edzőtermek, uszodák, sportrendezvények, szállodák és az éttermek belső helyiségei. A védettségi igazolvány használatáról a magyar emberek döntöttek az újraindításról szóló online konzultáció során, ugyanis a kitöltők 65%-a támogatta azt, hogy a védettek felmentést kapjanak egyes korlátozások alól.

Ennyien kapták meg az oltást eddig

A csütörtöki adatok szerint folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 870 222 fő, közülük 1 822 655 fő már a második oltását is megkapta. 2584 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 776 983 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 186 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 358 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 503 697 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 245 928 főre csökkent. 5554 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 662-en vannak lélegeztetőgépen. A magyar lakosság 39%-a már megkapta az oltást, az uniós átlag 22%. Ma újabb vakcinaszállítmány várható. 

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt a nyilatkozatot érdemes kinyomtatva elvinni az oltásra: jelentősen gyorsabb lesz a folyamat

A kormány arra kéri az embereket, hogy nyomtassák ki, és vigyék magukkal az oltásra ezt a hozzájáruló nyilatkozatot.

(Borítókép forrása: MTI/Rosta Tibor)

Ezt is szeretjük