Fénytelen haj és gyenge körmök

3 probléma, ami a háttérben állhat

A helytelen táplálkozásnak a hajad és a körmöd látja kárát. Számolj le vele végleg!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fényét veszett haj és a gyenge, töredező körmök nem pusztán az alkattól függenek, sokkal inkább valamilyen hiánybetegségre utalnak.

Nézd meg a leggyakoribb okokat, melyek kiválthatják a kellemetlen panaszokat!

Vitaminhiány

A helyes, kiegyensúlyozott táplálkozás nagyon fontos, főleg egy fejlődésben lévő szervezet esetében. Ha nem elég gazdag és változatos az étrended - például kevés gyümölcsöt, zöldséget eszel -, akkor a szervezetedben hiányállapot alakulhat ki - elsősorban vitaminhiány. Ennek első látható jeleként apró, pigmenthiányos fehér foltok jelennek meg a körmön, de talán ez még a jobbik eset.

Az A-vitamin-hiány következtében a körmeid meglágyulhatnak, berepedezhetnek, a felületük egyenetlenné válhat, a hajad pedig fakóra színeződhet, és nem kizárt, hogy hullani kezd. Az E-vitamin hiánya szintén érdessé és puhává teheti a körmöket, és fénytelenné, szálassá a tincseket.

Vashiány

A nem kellőképpen változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás vashiányt is okozhat, ami olyan tünetek formájában adhat hírt magáról, mint a fáradékonyság, a gyengeség, valamint a vérszegénység, ami az állandó rossz közérzetért felelős.

Ez az állapot a haj és köröm állapotára is kihat - ha ugyanis nincs elegendő vas a szervezetben, akkor csökken a vérben a hemoglobin szintje, ami a helyes keringésért felelős.

Kellő vérellátás híján pedig a fejbőr ételtelenné válik, a hajhagymák nem kapnak elegendő oxigént, így a haj hullani kezd. Mindeközben a sejtek is károsodnak, ami azt jelenti, hogy a köröm sem fog olyan gyorsan nőni, ráadásul eléggé elvékonyodik, ami töredezéshez vezethet.

Így lesz szép a körmöd

A körömápolás legalább olyan fontos, mint a bőr- és az arcápolás. Videónkból kiderül, mit kell tenned körmeid szépsége és egészsége érdekében!

Fogyókúra

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy tizenévesen fogyókúrázni nem csak egészségtelen, hanem veszélyes is. Persze ez alól kivételt képez, ha orvosi utasításra próbálsz megszabadulni a kilóktól. Egy-egy diéta során a szervezeted nem feltétlenül kapja meg a kellő vitamin-, nyomelem- és aminosav-mennyiséget, ami az egészséged mellett a szépségedre is negatív befolyással lehet.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az aminosavnak a kollagén és a kreatin a fő alkotóelemei, melyek a haj és a köröm szerkezetét adják. Ha ebből nem viszel be eleget a szervezetedbe, a hajad töredezővé válik, elveszíti a fényét, rosszabb esetben - pláne, ha festve is van - hullani kezd, a körmöd pedig berepedezik, és a felső szaruréteg leválik róla.

Ezt is szeretjük