Tudod, hol a harmadik szemhéjad? 3 testrész, aminek már semmi értelme
Egyes testrészeknek semmi hasznuk. Akkor miért vannak?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt hihetné az ember, hogy a testrészek nem véletlenül alakultak ki olyanra, amilyenek, és mindennek saját funkciója van.

Pedig az emberi testnek több nélkülözhető része is van, de akkor miért vannak mégis rajtunk? A BuzzFeed magyarázata következik.

Harmadik szemhéj

A belső szemzugban van egy aprócska hártya, a pislogóhártya, ami tulajdonképpen a harmadik szemhéjunk, és az evolúció során húzódott össze ilyen kicsire. Korábban úgy működött, mint a madaraké és a hüllőké, segített megtisztítani a szemet, ugyanakkor nem hátráltatott a folyamatos kémlelésben.

Bölcsességfog

Bölcsességfog nélkül is jól megvan az ember, és akkor sem érzi hiányát, ha esetleg kihúzásra kerül. Az ősember állkapcsa azonban nagyobb volt, mint a miénk, és az étrendje is megkövetelte a több fog használatát. Ám az evolúciós változások miatt már nincs szükség erre a fogra, így valószínűleg hamarosan el fog tűnni, más testrészekkel együtt - kattints ide, és tudd meg, melyek ezek!

Farokcsont

A farokcsont létezésére is ugyanez a magyarázat: az őseinknek volt farkuk, de ez az evolúció során eltűnt, és a mai emberi testen már csak az apró csontnyúlvány emlékeztet erre. Érdekesség, hogy a terhesség első trimeszterében a magzatnak még van farka, de a fejlődés során ez feloldódik, és csak a csonk marad.

Egy 450 kilós ember röntgenfelvétele

Orvosok nemrégiben nyilvánosságra hoztak néhány röntgenfotót, ami egy 450 kilós férfiról készült. A látvány döbbenetes.

Ezt is szeretjük