Ilyen lesz az emberi test 100 év múlva: komplett testrészek tűnnek el
A következő századokban egész embercsoportok és testrészek tűnhetnek el a kutatók szerint.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A tudósok szerint még nem fejeződtek be az evolúciós folyamatok, és az emberi test a jövőben több lassú, de fontos változáson is átmegy majd.

Összegyűjtöttük a legmeglepőbbeket: szerinted bejönnek majd az elméletek, vagy a kutatók csak találgatnak?

Eltűnik a vörös haj

Egyre csökken a világban a természetes vörös hajúak száma, és skót kutatók úgy gondolják, néhány száz éven belül teljesen megszűnik majd a vörös hajszín.

A tanulmány szerint a klímaváltozás okozza majd az ilyen embertípus eltűnését, és különösen Észak-Angliában, Skóciában - ahol a vörös hajúak 13%-a él - és Írországban következik be hamar a változás, az egyre kevésbé felhős ég miatt.

Elsőre kicsit homályos lehet az összefüggés, de dr. Alistair Moffat, a ScotlandsDNA kutatólabor igazgatója tisztába tette a dolgokat.

Elmondása szerint a vörös hajszínért felelős gén azért dominál ebben a régióban, mert segítségével a területre jellemző kevés napsütést jobban kihasználja a test, és elegendő D-vitamin jut a szervezetbe. Ha pedig nő a napsütéses órák száma, ez a gén nemcsak szükségtelen, de akár veszélyes is lehetne.

Ilyennek látták a jövőt a múlt században

Érdekes visszanézni, mit mondtak a múltbéli emberek a mi jelenünkről: összegyűjtöttünk néhány érdekes jóslatot, ami nem vált be.

Nem lesz kislábujjunk?

Egy korábbi kutatás szerint az emberi test még drasztikusabb változással áll szemben, ugyanis néhány évszázadon belül teljesen eltűnhet a kislábujj. A Harvard egyetem professzorai szerint az ember életmódjának módosulása miatt már nincs szükség erre a testrészre, és az egyensúlyozásban sincs feltétlenül szerepe.

Vannak, akiknél a kislábujj nem is érinti a földet, tehát gyakorlatilag teljesen felesleges, ezt pedig a kutatók szerint a természet is tudja, és hamarosan el is tünteti ezt az ujjat az emberi testről.

A bölcsességfog is történelemmé válhat

Bár a tudósok szerint a bölcsességfognak valamikor régen volt valamilyen funkciója, mára azonban nem sok értelme maradt. Egyes elméletek szerint ezért utódaink már valószínűleg csak hírből ismerik majd a sokaknak kínt okozó, felnőttkorban előbújó fogat, hiszen néhány száz éven belül megszűnhet a kialakulása. Sőt, már most is sokan vannak, akiknél rejtve marad a bölcsességfog, ez is összefüggésben lehet a várható változással.

Ezt is szeretjük