Elképesztően ritka állatot fotóztak le: egyetlen ember tudta eddig lefényképezni
Egy neves fotópályázatra küldte be a tehetséges fényképész a különös állatról készült képét.

nagymacska kép
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Sony 2021-es fotópályázatára rekordmennyiségben jelentkeztek. A 14 éves versenyt minden évben megrendezik, és bárki szabadon jelentkezhet rá. Idén is különböző témákban lehetett nevezni, többek között építészet, környezet, tájkép és a vadvilág kapcsán küldhették be fotóikat a résztvevők.

Will Burrard-Lucas brit fotós utóbbira nevezte be képét, és sokak nagy meglepetésére egy igen ritka állatot, egy fekete párducot sikerült lencsevégre kapnia Afrikában.

A különleges, fekete nagymacska

A fekete leopárd vagy párduc elképesztően ritka nagymacska, amit már 1909 óta, az elmúlt száz évben csak Will Burrard-Lucas fotósnak köszönhetően sikerült dokumentálni Afrikában. A férfi legalább egy évet töltött Kenyában, Laikipia megyében specifikusan leopárdok fotózásával. Már korábban, 2019-ben is készített felvételt, de eddig ez a legélesebb fotó a gyönyörű nagymacskáról, amivel sikeresen bejutott a fotópályázat döntősei közé is.

- Minden egyes képet a vadvilágfotózás során saját készítésű, rejtett csapdakamerákkal készítettem. A leopárdok közül az egyik faj nagyon ritka ebben a régióban, ez pedig a fekete leopárd - nyilatkozta a férfi a worldphoto oldalán. - Mivel főleg este dolgoztam, kreatívan kellett bánnom a világítással. Bizonyos képeimhez stúdiószerű megvilágítást alkalmaztam, míg máskor a környezetben fellelhető fényforrásokat, a csillagok és a hold fényét használtam ki. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A San Diego Állatkert már 2018 óta gyanakodott arra, hogy Kenyában újra felbukkant ez az állat. A Dél-Amerikában honos faj kinézetét a bőrében található speciális pigmenteknek köszönheti, amiktől az egyébként foltos állat szőre sokkal sötétebbé válik, esetenként még jellegzetes foltjai is beolvadnak a fekete színébe. A férfi által fotózott példánynál ez a melanizmus okozhatta páratlan külsejét.

Fotózás rejtett kamerával

Egy csodálatos ragadozó gyanútlanul sétált a hegyvidéken, amikor észrevette a kamerát. Az internetezők legnagyobb örömére pedig közel is merészkedett hozzá!

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük