Parfümöt fújtak a nagymacskák kifutójába - Nagyon cukin reagáltak rá az állatok
Úgy tűnik, a nagymacskák is buknak a finom illatokra.

tigris nyitó (2)
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már régóta köztudott, hogy az állatok világában mennyire fontos szerepe van a szagoknak a tájékozódásban és a kommunikációban.

Állatkertekben is előfordulhat, pláne a nagymacskáknál, hogy különböző parfümöket használnak gondozóik a közérzetük javítására.

Az állatkerti, parfümös nagymacskák

Az Angliában található Banham állatkert dolgozói egyik nap gondoltak egyet, és behozták az összes felesleges parfümjeiket munkahelyükre. A különböző illatokkal befújták a tigrisek és a leopárdok kifutóját is, akik meglepően pozitívan reagáltak.

Látszik, milyen szenvtelenül dörgölőznek a videóban felbukkanó tigrisek és leopárdok az illatosított növényzethez. Gondozóik szerint legjobban a Calvin Klein parfümöket szeretik.

Olyannyira bevált a hangulatjavító tervük, hogy a nagymacskák igénye még ugyan fennáll a finom illatokra, már kezdnek kifogyni a parfümökből. Felhívást tettek közzé arról, hogy akár látogatók is elajándékozhatják régi vagy felesleges illatszerüket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Azok, akik nem tudják személyesen meglátogatni az állatkertet, elpostázhatják a kívánt illatszereket a Zoo Animal Management, Banham Zoo, Kenninghall Road, Banham, Norfolk, NR16 2HE címre is. Ne maradjanak finom illatok nélkül a nagymacskák!

Furcsa dolgot vált ki a macskából a barack illata: imádja érte az internet

Ozzy nem egy hétköznapi cicus, különleges szokásáról gazdái már egész albumnyi fotót készítettek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük