Lenyűgöző dolgot tett a hiúz: véletlenül vették videóra

Egy lehetetlennek tűnő akadályt ugrott át hibátlanul az állat.

Hiúz videó
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Eddig sem volt kétséges, hogy a macskafélék elképesztő mutatványokra képesek, de most egy vörös hiúz túlszárnyalt mindenkit. Szó szerint, hiszen ugrása valósággal olyan volt, mintha átrepülte volna az előtte álló akadályt.

Az Észak-Amerikában honos fajt még alapjáraton sem egyszerű videóra venni, hiszen a legjobban az erdős területeket kedveli, ráadásul sötétben vadászik, így nappal, emberek közelében csak ritkán tűnik fel. Még szerencse, hogy az egyikük nemrég mégis kivételt tett, és nappal indult útnak a louisianai Pecan-szigeten.

Imádja az internet a nagymacskát

A Fokvárosi Egyetem vadállatokkal foglalkozó biológusa, Laurel Serieys szerint ebben semmi meglepő nincs, a szenzációértékét inkább az adja a videónak, hogy lencsevégre tudták kapni a lehengerlő mutatványt. Szerinte a nagymacskák - köztük a vörös hiúz - nagyon atletikus állatok, könnyen tudnak több métert is ugrani. A kutató szerint nagy valószínűséggel vadászni indult a tónál, hiszen a rágcsálók, madarak és rovarok mellett a hiúzok halakat is szívesen fogyasztanak.

Az internet teljesen elámult a különleges videó láttán, sokan nem hittek a szemüknek, hogy ilyenre hogy lehet képes egy állat. Pedig nagyon úgy tűnik, hogy meg sem kottyant neki az a körülbelül 6 méteres távolság, ami a másik parttól elválasztotta.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Fura barátság szövődött az állatkertben: a gondozók alig hittek a szemüknek

Elsőre mindenki azt gondolná, hogy hiúzeledel lett a váratlan látogatóból, ehhez képest új barátság született.

Fura barátság szövődött az állatkertben: a gondozók alig hittek a szemüknek

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük