Egy egyszerű dolgot kent az arcára, és nagyon megbánta! Ezt soha ne próbáld ki!
A beauty bloggerek is tévedhetnek, méghozzá nagyot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az interneten rengeteg hasznos tanácsot kaphatsz a beauty bloggerektől, de érdemes körültekintőnek lenned, mielőtt kipróbálsz valamit, mert sajnos nem biztos, hogy minden tipp megszívlelendő.

Remek példa erre az EnjoyPhoenix nevű YouTube-csatorna tulajdonosa, aki nemrég egy olyan arcmaszkot mutatott be a követőinek, amely sokaknak bőrirritációt, súlyos esetben pedig enyhe égési sérülést okozott.

Óvakodj a fahéjtól!

A 20 éves Marie Lopez nagy népszerűségnek örvend a YouTube-on, közel kétmillió feliratkozója van, akiket rendszeresen ellát szépségápolási tanácsokkal. Október közepén feltöltött egy videót, amelyben egy egyszerű arctisztító maszkot ajánl, amihez mindössze három mindennapi összetevő szükséges.

A banánból, csokiból és fahéjból álló pakolást rengetegen kipróbálták, és bár voltak, akiknek minden probléma nélkül bevált, többen felháborodva számoltak be arról, hogy komoly bőrirritációt okozott náluk a recept.

Ennek oka a fahéj volt, amely rendkívül erős fűszer, és nem tesz jót a bőrnek: különösen az érzékeny, a száraz vagy az aknés arcra veszélyes. Ha pedig sebbel érintkezik, és hosszú időn keresztül rajta marad, még nagyon enyhe égési sérülést is okozhat - volt, aki ezt tapasztalta a kezelés után.

A lány rengeteg olyan hozzászólást kapott a Facebookon, amelyek szerzői arról számoltak be, hogy a bőrük rettenetes állapotba került a maszk használata után, kiütések, foltok jelentkeztek rajta, pedig amint csípni kezdett a kence, azonnal lemosták. Tanulj az esetből, és ne használj fahéjat az arcodon!

Kép: YouTube, EnjoyPhoenix

Ha megvan a baj

A mindennapi szépítkezés során könnyen megsérülhetsz. Az alábbi házi gyógymódokat ismerned kell!

Ezt is szeretjük