Facebook-leállás: fájdalmas következményekkel szembesült Mark Zuckerberg

Iszonyatosan sokba került a tegnapi Facebook-leállás Mark Zuckerbergnek.

zuckerberg
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn kora este elérhetetlenné vált, vagy jelentősen akadozott a Facebook összes szolgáltatása. A probléma, amely a Messengert, az Instagramot és a Whatsappot is érintette, Európában, Ázsiában, Dél- és Észak-Amerika nagy részén észlelhető volt. Közel hat órán át tartott a helyzet, a közösségi platformok végül percekkel kedd éjfél előtt álltak helyre.

A váratlan fennakadásra a Facebook az újraindulást követően közleményben reagált, melyben elárulták a hiba okát, és kijelentették, hogy a felhasználók adatai biztonságban vannak. Az indoklás szerint az összeomlást egy konfigurációs hiba okozta, ami a cég rendszereire és belső eszközeire is kihatott. Az anomália a Facebook adatközpontjai között kommunikációs gondot okozott, és mivel egyes források szerint a szerverekhez nem lehetett online hozzáférni, nem volt egyszerű a megoldás.

Végül a cég informatikai szakembereinek egy kisebb csapata utazott a kaliforniai adatközpontba, és indította újra a szervereket manuálisan. Az évek óta példátlan hosszúságúra nyúlt, hatórás zavar gazdasági szempontból is rossz hatással volt a Facebookra: az eset következtében ötszázalékos visszaesés keletkezett a cég tőzsdei részvényeinek értékében. Mark Zuckerberg a Bloomberg adatai alapján emiatt 7 milliárd dollártól esett el, ami átszámítva nagyjából kétezer milliárd forintnak felel meg.

Az alapító vagyonát szeptember közepén 140 milliárd dollárra tették, tehát így sem küzd majd anyagi gondokkal, de pozícióvesztéssel járt az eset: a közösségimédia-mogul a leggazdagabbak listáján is helyet változtatott, és Bill Gates mögé került.

Fotók: Getty Images

Nézz be Mark Zuckerberg otthonába!

A négyhektáros területet egy nagyon nyugodt, erdős terület öleli körbe, látszik, hogy Zuckerberg és családja imádják a természetet. A nagyobb ingatlanban nyolc háló és hét fürdő, a kisebbikben hét háló és ugyanennyi fürdő található.

Ezt is szeretjük