Hasznos funkcióval bővül a Facebook: figyelmeztetést küld a megosztás előtt
Az álhírek terjedését szeretnék így megakadályozni.

fb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a Facebook kezdetben olyan közösségi oldalként indult, ahol az ismerősök fel tudják venni egymással a kapcsolatot, ám a hatalmas sikerének köszönhetően egyre kibővült a felhasználási területe.

Ma már nemcsak magánemberként, hanem cégként is lehet profilt létrehozni, amit az online újságok és magazinok is kihasználnak. Mivel ezeknek az oldalaknak nagyok az eléréseik, ezt kihasználva sokan az eredeti hírre hasonlító, mégis álinformációkat tartalmazó cikkeket is publikálnak, hogy ezzel félrevezessék a gyanútlan olvasókat.

Új funkció a Facebookon

Mivel a világ legnagyobb közösségi oldala is felismerte, milyen káros lehet az ilyen álhírek terjesztése, ezért bejelentették, hogy új funkciót tesztelnek. A fejlesztés lényege, hogy egy figyelmeztető üzenetet küld azoknak a felhasználóknak, akik úgy szeretnék megosztani a tartalmat, hogy rá sem kattintottak a cikkre, és esetleg lemaradhattak a lényegi információkról. Ezután bárki szabadon eldöntheti, hogy megosztás előtt mégis szeretné elolvasni a híreket, vagy pedig folytatja a műveletet.

Mivel a funkció használata nem kötelező, ezért sokan kételkednek a valódi eredményességében, bár még sok minden változhat, hiszen jelenleg csak a tesztelési folyamat zajlik. Ez a próbaidőszak viszont már éles, jelenleg főként az Androidos okostelefont használók találkozhatnak vele, valamint szúrópróbaszerűen is felbukkanhat, így Magyarországon is bárkinél megjelenhet a figyelmeztetés.

Mi az a LOL, és kik azok a boomerek? Teszteld tudásod kvízünkkel az internetes szlengekről!

Mennyire vagy képben az internet gyakran használt kifejezéseivel? Most letesztelheted!

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük