Korlátozzák a benzinvásárlást: ennyi benzint lehet mostantól vásárolni a Mol-kutakon
Korlátozás jön a tankolható üzemanyag mennyiségében.

D KOM20220527021
beauty and style
Top olvasott cikkek

Péntek reggeltől új korlátozást vezetnek be a Mol-kutakon: napi 50 literben korlátozzák a tankolható üzemanyag mennyiségét - írja az Index.

A változást a vállalat fű alatt jelentette be. Először az ugytudjuk.hu helyi portál értesült arról, hogy ez megvalósulhat, de csütörtök este több Mol-kút Facebook-oldalán is megjelentek a szabályozás részletei.

A Mol-kutak korlátozzák a benzin tankolható mennyiségét

A korlátozás szerint magyar rendszámú személyautóval a kisnyomású kútoszloppal rendelkező töltőállomásokon naponta legfeljebb ötven litert lehet tankolni az üzemanyagokból hatósági áron. 

D KOM20220527022
Fotó: Komka Péter / MTI

Az üzemanyaghiány az ok? 

A Mol lépését az indokolhatja, hogy nemrég kiderült: júliusban és augusztusban üzemanyaghiány várható Magyarországon. A dologban több tényező is közrejátszik: ezekben a hónapokban az aratás miatt a mezőgazdaság is a szokásosnál többet fogyaszt, miközben az OMV schwechati üzemében történt baleset okán kevesebb üzemanyag érkezik Magyarországra, illetve a Mol százhalombattai finomítójában is tűz ütött ki másfél hete.

Az üzemanyagoknál továbbra is érvényben marad a 480 forintos kormányzati árstop. Hatósági áron a benzin péntektől átlagosan 779, a gázolaj pedig 833 forintba kerül.

20% kedvezmény jár a MÁV-ra, sokan mégsem élnek vele

A vonatjegyen is sokat spórolhat az ember, ha ismeri az utazási kedvezményeket, melyekre jogosult lehet.

(Képek: Hatósági üzemanyagárak a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. Fotó: Komka Péter / MTI)

Ezt is szeretjük