20% kedvezmény jár a MÁV-ra, sokan mégsem élnek vele: így vásárolhatsz olcsóbban vonatjegyet

A vonatjegyen is sokat spórolhat az ember, ha ismeri az utazási kedvezményeket, melyekre jogosult lehet.

Utazási kedvezmények a MÁV-nál
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vonatos utazások árán is sokat spórolhat az ember, ha ismeri azokat a kedvezményeket, amelyekre jogosult lehet. A MÁV-jegyek vásárlásánál több lehetőségre érdemes figyelni.

A MÁV-START több utazási kedvezményt biztosít az utasai számára, a jogosultságtól függően akár 10-20%-ot vagy ennél többet is spórolhat az ember. Még a jegyvásárlás módja is sokat számít.

Utazási kedvezmények a MÁV-nál

Természetjáró Kedvezménykártya

A Természetjáró Kedvezménykártyával számos kedvezmény igénybe vehető az utazások és a kirándulások során, országszerte rengeteg elfogadóhelyen, többek közt vendéglátóhelyeken, szállásokon, kiállításokon, de a vonatjegyek árán is sokat spórolhattok vele.

A kártyabirtokos számára a MÁV 20%-os kedvezményt biztosít a MÁV applikáción keresztül vásárolt hétvégi teljes árú vasúti jegyek árából, tehát pénteken 0:00 órától vasárnap 23:59-ig, belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon. A feláras járatoknál a felár a megváltott jegyen felül kifizetendő. A kártya ára 4900 forint 13 hónapra, a turistashop.hu weboldalon igényelhető, ha valaki sokat túrázik, különösen érdemes kiváltania a további akciók miatt is.

Interneten, MÁV applikációban és automatában vásárolt jegyek

Az interneten és a MÁV alkalmazásban vásárolt belföldi jegyek árából a vasúttársaság mindenkinek 10%-os kedvezményt garantál, a kedvezményes jegyekre is, az azokra vonatkozó jogosultság dokumentumának bemutatásával.

Számos vasútállomáson és megállóhelyen működik jegyértékesítő automata is, az ebben vásárolt jegyek ugyancsak olcsóbbak a pénztárban váltottaknál, a kedvezmény mértéke ilyen esetben 5%, melyet a fizetés előtt a végösszegből von le a rendszer. Ez készpénzes és bankkártyás fizetésnél egyformán alakul.

Kedvezmények rendezvényekre utazóknak

Egyes rendezvényekkel, fesztiválokkal, tematikus napokkal is kapcsolatban áll a vasúttársaság, remek kedvezményeket lehet kifogniuk az azokra igyekvőknek. Érdemes nyitott szemmel járni, hiszen akár 50%-kal olcsóbbak lehetnek a teljes árú jegyek - a díjszabás mindig az adott alkalomhoz kerül megállapításra, 20%, 33%, 50% is lehet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az érvényesítéshez a menettérti jegyet a helyszínen, egy megadott standnál kell lebélyegeztetni általában. Évente számos ilyen alkalom van, sokan igénybe veszik többek között a Gerecse 50 teljesítménytúra, a HVG Állásbörze alatt, de megyeszékhelyek, kisvárosok eseményein is kihasználható. A vasúttársaság oldalára kerülnek ki mindig az aktuális információk.

A MÁV START Klub kártya

A MÁV START Klub kártyája névre szóló, fényképpel és biztonsági elemekkel is ellátott plasztikkártya, mely birtokosának 50%-os kedvezményt nyújt a teljes árú, másodosztályú jegyekből. Az ára 26 éven felülieknek fél évre 19 900 forint, egy évre 34 900 forint, ami elsőre magasnak tűnhet, de a heti vagy kétheti rendszerességgel utazóknak sok költséget megspórolhat.

További kedvezmények is járnak vele: szombatonként a kártyabirtokos egy útitársa is 50%-kal olcsóbban utazhat, sőt nemzetközi út esetében 15% RAILPLUS kedvezmény is járhat a jogosultnak. Budapest közigazgatási határán belül ingyenesen utazhatnak egyes - rombusszal jelölt - személy- és gyorsvonatokon, az elővárosi régióban pedig csak a fennmaradó távolságra kell jegyet venni.

Túrázz vasúttal!

Budapesten és környékén számos turistaút és tanösvény elérhető vonattal is.

8 álomszép túra Budapest környékén, ami vonattal is gyorsan elérhető: könnyű útvonalat járhattok be

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük