Különösen rafinált csalásra figyelmeztet a bank: ez az e-mail veszélyesebb, mint a többi

Újfajta adathalászatra figyelmeztet az MKB Bank.

laptop
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A korábbiaknál jóval kifinomultabb eszközökkel kivitelezett, e-mailben megvalósuló adathalász támadásra figyelmeztet az MKB Bank: a csalók a bank nevével visszaélve küldenek adategyeztetésre felhívó e-mailt.

Az MKB Bank nem kér ügyfeleitől személyes és banki adatokat sem telefonon, sem e-mailen keresztül – hangsúlyozza a bank a közleményében. A levél tartalma nyelvtanilag helyes, megfelelő magyarsággal fogalmazott. Ezért ez az e-mail – ellentétben a korábban jellemző nyelvtanilag helytelen, helyesírási hibákat tartalmazó levelekkel – nem ad egyből gyanúra okot.

Az adathalász e-mailben található linken keresztül a csalók immár nemcsak az ügyfelek netbanki belépőkódjait, hanem kártyaszámukat és elérhetőségüket – e-mail cím, telefonszám – is kérik. Az adathalász elektronikus levélben szereplő telefonszám nem köthető az MKB Bankhoz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kérik, amennyiben bármely ügyfél ilyen tartalmú e-mailt kap, semmiképpen ne kattintson a linkre, adatait ne adja meg, és azonnal törölje az üzenetet. Abban az esetben, ha valaki mégis megadta adatait, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az MKB Bankkal.

Fotók: Getty Images

Ha ilyen e-mailt kapsz a koronavírusról, azonnal töröld!

A koronavírus globális terjedése kapcsán egyre több és több felhasználót bombáznak álhírekkel a kiberbűnözők arra számítva, hogy kihasználhatják a gyanútlan internetezőket.

Ezt is szeretjük