Az ilyen autókra vannak kihegyezve a tolvajok: melyik márkából lopják el a legtöbbet?

Érdekes eredményt hozott a felmérés, amely a leggyakrabban ellopott autókat vizsgálta.

auto-feltores
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vidékről lopták el a személyautók felét a tolvajok az idei év első felében, soha ilyen magas arányt még nem közölt a rendőrség. Változott a lista élmezőnye is: Opelből lovasítottak meg a legtöbbet a bűnözők, de rászálltak a Suzukikra is, és feltűnt a listán egy eddig nem szereplő márka is - derül ki a Vezess cikkéből.

Az ellopott személyautók és motorkerékpárok legfrissebb listáit közli összeállításában az ország vezető online autós szaklapja. Az cikk számos újdonsággal szolgál, amelyből a legfontosabb, hogy személyautókat gyakorlatilag fele-fele arányban tulajdonítottak el a fővárosból, illetve vidékről 2019 első felében - erre az arányra korábban nem volt példa.

Autók terén változás, hogy idén eddig Opelből loptak a legtöbbet a tolvajok, miközben tavaly még csak a harmadik legnépszerűbb volt a márka a bűnözők körében. A Suzuki is nagyot lépett előre a sorban: a számok azt mutatják, hogy ezekre az autókra is rászálltak a bűnözők. Egyes márkák autóit azonban elkezdték hanyagolni, például jóval kevesebb BMW-t és Škodát lovasítottak meg a tolvajok idén, mint 2018 első felében.

Újdonság, hogy eltűnt a top 20-as listáról a Trabant, ami tavaly még ott volt, idén viszont felkerült a Lexus, amit korábban soha nem láthattunk még a sorban. Érdekességeket tartalmaz a lopott motorkerékpárok listája is, amelyet 2019-ben egy 2003 óta nem létező gyártó, a Simson kétkerekűi vezetnek. Több japán tömegmárkát megelőzve negyedik rajta a Csepel, amelynek motorjaira tényleg csak az idősebbek emlékeznek - és a tolvajok. Számos egyéb izgalmas részlet a Vezess cikkében olvasható.

Fotók: Getty Images

7 dolog, amit soha ne hagyj a kocsiban

Számtalan dolognak árthat a hőség és az intenzív napfény, de némelyik nem csak tönkremehet, akár fel is robbanhat, vagy felgyújthatja az autót.

7 dolog, amit soha ne hagyj benn a kocsiban a melegben: akár fel is robbanhatnak

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük