Kiderült, mikor lesz az autómentes nap 2019-ben: íme, a dátum

Bejelentették: 2019-ben is lesz autómentes nap a fővárosban, és azt is elárulták, mikor.

ures-ut
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Budapest idén is csatlakozik az Európai mobilitás hét című programhoz, melynek keretében szeptember 22-én tarthatják majd meg az autómentes napot - döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A fővárosi önkormányzat megbízásából 2012 óta a Budapesti Közlekedési Központ - BKK - szervezi és bonyolítja az Európai mobilitási hetet és annak központi eseményét, az európai autómentes napot, illetve hétvégét.

Az összeurópai kezdeményezés az Európai Bizottság közlekedésért felelős biztosa, a magyar minisztériumok, nemzetközi szakmai szövetségek és hazai civil szervezetek támogatását egyaránt élvezi. Az Európai mobilitási hét, mely a fenntartható városi mobilitás témában szervezett kampány, az Európai Unió politikai támogatásával valósul meg. Az eseményt Európa-szerte minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg.

A kampány célja, hogy bátorítsa a tagállamok helyi hatóságait arra, hogy bevezessenek és népszerűsítsenek fenntartható közlekedési intézkedéseket, és felhívják a lakosság figyelmét a közlekedési alternatívákra. A BKK ezek mellett bemutatja az elmúlt egy év eredményeit és a jövőre vonatkozó terveket, továbbá a rendezvénysorozattal emlékeztet a levegőtisztaság és az élhető város fontosságára.

A programhoz való csatlakozásról szóló nyilatkozatban megjelölt mindhárom kritérium vállalásával - tevékenységi hét szervezése, egy tartós intézkedés megvalósítása, valamint autómentes nap szervezése - Budapest aranyszintű résztvevővé válik, ily módon jogosult arra, hogy jelöljék az Európai mobilitási hét díjra.

Kiemelt kép: MTI/Róka László. Fotó: Getty Images.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Kreatívan javították ki a kocsi sérülését

Egy jó karosszéria-lakatos nem olcsó mulatság, ezért vannak, akik inkább kreatív módszerhez folyamodnak, és ahelyett, hogy kijavíttatnák az autón keletkezett sérülést, inkább szerepet adnak neki a kocsi külsején, és hozzá illő rajzzal fedik el.

Ezt is szeretjük