Döntött a kormány: nem lesz tűzijáték augusztus 20-án

2020. augusztus 20. más lesz, mint az eddigiek.

tuzijatek
beauty and style
Top olvasott cikkek

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai nyilvános ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is - jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Indoklásként azt mondta, a fertőzés veszélyét leginkább az ilyen tömegrendezvények hordozzák magukban. Hozzátette, ha lehet, akkor később megtartják ezeket az ünnepségeket, de idén nagy valószínűséggel teljes egészében elmaradnak.

A miniszter szerint sajnálják, hogy nem lesznek megtartva a rendezvények, de jelen helyzetben ez a legjobb döntés az emberek érdekében. Mivel már beszerezték az eszközöket az ünnepségekhez, azokat valószínűleg jövőre használják majd fel.

Augusztus 15-én döntenek majd arról, hogy továbbra is tilos legyen-e megtartani az 500 főnél nagyobb létszámú rendezvényeket. Gulyás elmondása szerint a jelenlegi körülmények között több ok is amellett szól, hogy fenntartsák a korlátozást.

A kiemelt képen a 2019-es budapesti tűzijáték látható. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd.

Hol van a legnagyobb esélye, hogy elkapd a koronavírust?

Bár sok szabályon lazítottak az elmúlt időszakban, a koronavírus-járvány a veszélyhelyzet végének kihirdetésével nem szűnt meg. A különböző helyszíneken ugyanakkor - részben azok adottságai, részben a szabályok miatt - eltérő eséllyel fertőződik meg az ember.

Ezt is szeretjük