3 dolog, amiből anyukád észreveszi, hogy ittál a buliban

Ha alkoholt fogyasztottál, vannak dolgok, amik lebuktathatnak, még akár másnap is.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mértéktelen alkoholfogyasztás minden életkorban káros, kiskorúként ráadásul még törvénytelen is. Ám egy buli hevében ezzel általában kevesen foglalkoznak, és ki többet, ki kevesebbet, de a legtöbben isznak alkoholt.

Ám hiába történt meg az italozás, a szülők elől valószínűleg szeretné eltitkolni az ember, annak ellenére, hogy joguk lenne tudni, mit csinál a gyerekük. Íme, három jel, amiből könnyedén észreveszik majd, hogy alkoholt ittál.

Szagok

A legegyértelműbben az alkohol szaga utal arra, hogy ittál, ami nagyobb bevitt mennyiség esetén még akár másnap is érezhető lesz.

Próbálkozhatsz trükkökkel, de sajnos egyetlen szem rágógumi nem igazán nyomja el az alkoholbűzt. A fogmosás is csak ideig-óráig segít, hiszen a szag belülről jön.

Ha azonban egyáltalán nem teszel kísérletet az elfedésére, és sokat ittál, esetleg egy-két tömény is lecsúszott, nagy rá az esély, hogy még másnap is érezni lehet majd a leheleteden az előző esti történteket.

Amennyiben meg akarsz szabadulni a kellemetlen illatfelhőtől, a rágó helyett hasznos lehet a szegfűszeg vagy a szemes kávé. A mentolos cukorka is jó szolgálatot tehet.

A mozgásod

Alkohol hatására az ember mozgása bizonytalanabbá, koordinálatlanná válik. Ha mást nem is, ezt biztosan kiszúrják, sőt. Ha rögtön aznap, amikor ittál, nem is futsz össze a szüleiddel, még másnap is van rá esély, hogy lebukj, akkor is, ha már nem érzed az alkohol bódító hatását.

A másnaposság ugyanis könnyen okoz ízületi fájdalmakat, végtagmerevséget - sokaknak jelentősen jobban fájnak másnap például a lábaik, mint a fejük. Ez pedig a járásodon is megmutatkozik majd.

Szomjúság

A legjobb, ha még aznap este megiszol annyi vizet, amennyi csak jólesik, amikor az italozásra sor kerül. Az alkohol ugyanis vizet von el a szervezettől, ami a másnaposság egyik fő okozója. Valószínűleg még így is szomjas leszel másnap, de ha egyáltalán nem iszol vizet az alkohol mellé, literszámra tudnád majd magadba dönteni a hideg vizet.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ez valószínűleg feltűnik majd a szüleidnek, akik könnyen összerakják a képet: ha a buli másnapján háromszor annyit iszol, mint általában, le fog esni nekik, hogy valószínűleg az alkohol is előkerült előző este. Ne feledd: a szüleidnek nem éri meg hazudni, és nem szabad kijátszani őket!

Ezt is szeretjük