3 pofonegyszerű módszer, amivel sokkal olcsóbban vásárolhatsz

Néhány kedvezmény sem árt, ám egy kis odafigyeléssel is sokat tehetsz azért, hogy kevesebbet költs.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az árak emelkednek, a reklámok sokasodnak, az ellenállhatatlan akciókkal pedig lépten-nyomon találkozni az üzletekben. Mindez elég ahhoz, hogy a pénztárcájára legjobban figyelő nő is azon kapja magát a hónap közepén, hogy semmi pénze nincs.

Sokat spórolhatsz azzal, ha nem veszted el a fejed, és csak a feltétlenül szükséges dolgokra költesz, nem árt azonban néhány hatékony módszert is követned, ha hosszútávon szeretnél kedvezni a pénztárcádnak.

Mivel a vásárlásról nem lehet leszokni, ne is próbálkozz vele: inkább arra törekedj, hogy azt a lehető legolcsóbban végezd. A következőkben olyan pofonegyszerű, mégis hatékony trükköket ismerhetsz meg, melyekkel az eddigieknél jóval olcsóbban vásárolhatsz.

Gyűjtsd be a lehető legtöbb kedvezménykártyát!

A gazdasági válság hatására a legtöbb kereskedő kénytelen volt emelni az árain, ugyanakkor mindent megtenni azért, hogy megtartsa addigi vevőkörét, sőt, bővítse is azt. A törzsvásárlói és időszakos kedvezmények igénybevételére jogosító kártyák száma többek között emiatt is nőtt az utóbbi időben. Némely típusuk a sok kicsi sokra megy elve alapján pontok gyűjtését szorgalmazza, melyek beváltásával olcsóbban vásárolhatsz, mások bizonyos százalékú kedvezményekre jogosítanak.

Egy azonban közös bennük: mindegyikkel csökkentheted a kiadásaidat anélkül, hogy le kellene mondanod bármiről is. Minél több kedvezmény- és törzsvásárlói kártyát gyűjtesz be, annál több helyen vásárolhatsz kevesebb pénzért.

Ideje alkudoznod!

Míg néhány évtizeddel ezelőtt természetes volt, hogy a vásárló igyekezett mindent megtenni azért, hogy a lehető legolcsóbban vásároljon, addig a mai ember egyszerűen elfogadja a felkínált árakat. Nem is tehet mást a hipermarketekben és a fix árakkal rendelkező üzletekben - vagy legalábbis sokan ezt hiszik. Elég azonban egy aprócska szépséghiba ahhoz, hogy alkudozásba kezdj, de egy akadozó cipzár vagy egy látványosabb varráshiba is elég lehet ahhoz, hogy az eredeti árnál olcsóbban juss hozzá a kiszemelt termékhez.

Természetesen nagyobb esély van az alkudozásra a használtcikk-kereskedőknél, a szépséghibás termékeket kínáló üzletekben, valamint a piacon, többek között ezért is megfontolandó ezek látogatása a drága nagyáruházak helyett.

Felejtsd el a márkahűséget!

Az első, kitűnő minőségű televíziód és DVD-lejátszód is azt a bizonyos márkajelzést viselte, ezért továbbra is ragaszkodsz a céghez? Szíved joga, nem árt azonban tudnod, hogy ezzel akár több ezer forintot is kidobhatsz feleslegesen az ablakon. Ha olcsón akarsz vásárolni, nézd meg más cégek kínálatát is, garantáltan találsz kedvezőbb ajánlatot majd.

A márkahűség egyébként is egyre kevésbé jellemző a vásárlók körében, amit a cégek is tudnak, így aztán a lehető legnagyobb mértékben igyekeznek túllicitálni egymást annak érdekében, hogy vásárlókat szerezzenek. Csak nyerhetsz tehát azon, ha nem ragaszkodsz egyetlen márkához, és más cégek kínálatát is megnézed.

Ennek egyébként a legegyszerűbb módja, ha az internetes ár-összehasonlító oldalakat használod. Ezek szinte az összes cég és márka kínálatát tartalmazzák: a termékek között kereshetsz ár szerint, márka és üzlet szerint is. Segítségükkel néhány kattintással megtalálhatod a legolcsóbb termékeket.

Plusz négy apró, de hasznos trükk

  • Sokat spórolhatsz azzal, ha nem üres gyomorral indulsz bevásárolni. Így jóval kevesebb felesleges áru kerül majd a kosaradba.
  • A hipermarketekben és a drogériákban keresd az üzletek saját márkás termékeit. Ezek éppen olyan jó minőségűek, mint a nagy márkák termékei, csak jóval olcsóbbak.
  • Nem szégyen használt ruhákat vásárolni. A turkálókban ráadásul egyedi darabokra akadhatsz fillérekért.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

  • A műszaki cikkeket keresd az olyan üzletekben, ahol szépséghibás termékeket tartanak. Ezek is kifogástalan minőségűek, a szépséghiba miatt viszont jóval olcsóbbak.

OLVASD EL EZT IS!

  • megtakarítás
  • adósságrendezés

Anyagi gondjaid vannak?

Ezt is szeretjük