Olyan videót posztolt a fenekéről a nő, amit más törölne - Megmutatta, hogy változik meg pár másodperc alatt a női test

Danae Mercer látványos videókon mutatja meg, hogy vernek át mindenkit az Instán a sztárok és az influencerek.

A testpozitív blogger, Danae Mercer
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Szerencsére egyre több testpozitív blogger jelenik meg az Instán vagy a TikTokon, hogy megmutassák: egyáltalán nem az a valóság, amit az ember általában ezeken a közösségi oldalakon lát. 

Az újságíró és influencer Danae Mercer is közéjük tartozik. Egészen őszinte és sokak szerint bevállalós posztjaival hívja fel a figyelmet arra, hogy a női test igazából nagyon nem úgy néz ki, mint a neten.

Olyan videókat posztol a nő, amiket más törölne

Danae-t már több mint 2,3 millióan követik inspiráló és leleplező videói miatt. Ő nem akarja elrejteni teste és bőre „tökéletlenségeit”, nem akarja azt elhitetni az emberekkel, hogy alakja hibátlan, nincsenek hurkái, ha leül, nincs narancsbőre vagy striái - hiszen ezek minden nőnek vannak. Videóiban a valóságot mutatja meg, és azt, hogy hogyan csalnak mások az Instagramon, hogyan változhat meg az alak akár pár másodperc alatt is.

Rámutat, mennyit számít egy jó póz, hogyan tűnik kerekebbnek a popsi, laposabbnak a has, hogyan látszanak feszesebbnek és vékonyabbnak a combok néhány apró trükknek köszönhetően. Nemrég például egy olyan felvételt osztott meg a fenekéről, amit más biztos, hogy nem tenne, sőt a legtöbben inkább ki is törölnék. A következő felvételen arról rántja le a leplet, hogyan láttatják extra formásnak a hátsójukat a sztárok és az infuencerek, többek közt Kim Kardashian is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A kommentelők nem győzik dicsérni posztjait, amit nem is csodálunk: még mindig viszonylag ritkán találkozni hasonlókkal az Instagramon görgetve. Pedig sok nő válláról veszik le a nyomást, a terhet, és hozzájárulnak az irreális elvárások eloszlatásához.

Danae felhívja a figyelmet arra, hogy nem szabad bedőlni mindennek, amit a neten látsz. A legtöbben ugyanis nemcsak filtereket és retusálást vetnek be képeik, alakjuk tökéletesítésére, hanem más trükköket, például előnyös, sokszor természetellenes pózokat is, amikben nem gyűrődik a bőr, és amik még formásabbnak láttatják idomaikat.

Megmutatja, mi mindenre képes egy jó testtartás vagy egy kis kép-, illetve videószerkesztés, és azt is, hogy milyen a valóság általában az irreális fotók, felvételek mögött.

Az alábbi posztban például azt rekonstruálja, hogy hogyan is működnek a képmanipuláló appok, hogyan lehet velük teljesen megváltoztatni egy testet. Egészen megdöbbentő, mi mindenre képes egy hasonló alkalmazás.

Danae kétségkívül azok közé az influenszerek közé tartozik, akiket érdemes követni. Őszinte posztjai igazi felüdülést jelentenek az Instagram világában, ráadásul sokaknak adnak önbizalmat.

Ilyen az Insta-sztárok valódi külseje

A beauty.false nevet viselő profil azt mutatja meg, hogyan veri át jó néhány híresség és blogger a követőit. A netre feltöltött és az igazi, Photoshop-mentes lesifotókat montázsolják egymás mellé, hogy megmutassák, mekkora a különbség köztük. A celebekre pár felvételen szinte alig lehet ráismerni, annyira agyonretusálják a képeiket. Az oldal azzal, hogy felfedi valós külsejüket, rávilágít, hogy nem az a normális, amit az Instagramon lát az ember. Gyakran nehéz elhinni, hogy ugyanaz a nő szerepel a két fotón, pedig tényleg így van.

Az Insta-sztárok valódi külsejét leplezi le ez az oldal: alig ismerni rájuk a retusálatlan képeken

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük