3 szupernőies sminktrend őszre

Válassz a legtrendibb sminkek közül, és hozd előtérbe drámai oldalad. Legyél szexi rockbaba, hűvös vámpírkirálynő, vagy utazz a nyolcvanas évekbe.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Évszakváltáskor természetesen a sminkdivat is változik, nem csak az öltözködés. A színek kicsit komorabbá válnak, előkerül a fekete, új trendek jelennek meg az arcfestésben is. Ismerd meg a legújabb irányzatokat, egyenesen a kifutóról.

Általában elmondható, hogy a drámai hatás lesz a trend ősszel és télen, legyen szó akár visszafogott sminkről, akár olyanról, amit mindenki megbámul.

Erős színek jellemzik a legtöbb irányzatot, ha viszont nem akarsz nagyon kitűnni, akkor se aggódj.

Az éjszaka királynője

A vámpírfilmek térhódítása a szépségiparra is megtette hatását. Több nagy divatház is porcelánfehér bőrű modelleket vonultatott fel a kifutón.
Ha te sem vagy a szolárium híve, és a bőröd sápadt, akkor változz te is szexi vérszívóvá.

A dekadens, sápadt sminkhez elengedhetetlen a hibátlan arcbőr. Ha esetleg pattanások vannak az arcodon, akkor inkább ne erre szavazz. Bár szinte színtelen sminkről van szó, ez nem azt jelenti, hogy elég lenne hozzá egy alapozó, bár az is igaz, hogy nem kell a sminkszerek egész arzenálját bevetned.

Ez a smink tulajdonképpen egy nagyon egyszerű natúr smink, ami nélkülözi a csillogást. Ugyanakkor nem vakolatszerű, tehát csínján kell bánni a púderrel.

Egyszerűen alapozd le az arcodat a bőrödnél eggyel világosabb színnel, de ne túl világossal. Ezután paskold át az arcodat a kissé nedves kezeddel. A szemedet hagyhatod natúran is, vagy épphogy egy kis lilával vagy barnával hangsúlyozd. A vérvörös vámpírajkak idén nincsenek divatban, így nem lesz szükséged rúzsra, csak egy kis szájfényre. A pirosítóval bánj csínján, rózsaszín helyett válassz halvány barackot.
 

Vissza a nyolcvanas évekbe

Évek óta várják már vissza, és idén meg is érkezett teljes gőzzel a válltömések, a tupírhaj és az erős smink korszaka. Természetesen szelídült némileg, és a cicanadrág sem lesz neonszínű, de a hatás összetéveszthetetlen. A nyolcvanas évek sminkje nagyon feltűnő, és inkább partiba való, mint délelőtt az irodába. Erős színek, éles kontrasztok, elnagyolt ecsetvonások jellemzik. Nem lesz meglepő a sárga szemfesték és a cicásra húzott szem sem.

Ne szerénykedj tehát, ha a nyolcvanas éveket választod. Legfontosabb kelléked a szemhéjpúder, a szemceruza és a pirosító lesz.

A tökéletes retrósminkhez hangsúlyozd utóbbival a pofacsontokat, és ne dolgozd el az arcon. Nagyon jellemző a felfelé tartó ecsetvonás, ami a halántékig tart. A szemhéjat egészen fesd ki, akár több színnel is. Természetesen arra azért ügyelj, hogy egymással passzoljanak. Az erős rózsaszínek, a lilák, sőt, a kékek is divatosak lesznek.

Bár mi személy szerint nem vagyunk oda az erős száj- és szemfestés együttes alkalmazásáért, tény, hogy nagyon is jellemző erre a csillogó évtizedre. Egy parti erejéig pedig te is kipróbálhatod.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Rockbabák

A keserédes rockzenének egyelőre nem áldozott le, és a sminkdivatban is tartja magát az erős, fekete szemfestés. Sokan ódzkodnak ettől az irányzattól, mert kissé öregít. Tény, hogy akkor érdemes emellett döntened, ha kialudtad magad, a karikás szemeket ugyanis nem elfedi, hanem még jobban kiemeli.

Az alapozón kívül fekete szemceruzára és fekete szemhéjpúderre lesz szükséged, illetve egy vastagító szempillaspirálra.

Miután lealapoztad a bőrödet - a szemhéjadon is -, láss neki a fekete szemeknek. Alul-felül, kívül-belül kontúrozd a szemeket, még a felső pillasoron belül is. Ezután jöhet a szemhéjpúder, amivel inkább csak vastag csíkot húzz, majd satírozd el, de semmiképpen ne vidd fel a szemöldökcsontig. Ne hagyd ki az alsó szemhéjadat sem.

Ennél a sminknél különösen fontos, hogy jó minőségű szemhéjpúdert válassz, hogy megtapadjon a bőrön, és ne peregjen le. Alkalmazhatsz sminkfixáló spray-t is a biztonság kedvéért. A szemöldök nem hangsúlyos, a szempilla annál inkább. Nyugodtan menj többször is végig a pillákon a spirállal. Ehhez a sminkhez bátran viselhetsz kicsit vadabb cuccokat.

Ezt is szeretjük