3 látványos sminktrükk

Amiről a profik mélyen hallgatnak

Az otthoni smink nem úgy fest, mint a címlaplányokon, pedig az eredmény csupán néhány eltitkolt fortélyon múlik.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Ki ne szeretne minden reggel úgy elindulni otthonról, mintha egy profi sminkes csapat engedte volna ki a kezei közül? A cél természetesen ez lenne, hiszen nem véletlenül alkalmazzák a nők a különféle szépítőszereket, ám olykor mégis azzal kell szembesülniük, hogy hiába pepecseltek vele gondosan, az eredmény mégis másnak mutatkozik, mint a reklámban.

Ilyenkor persze legtöbbször nem a termék a hibás, hanem figyelembe kell venned, hogy a reggeli öt perces sminkmanővered nem ugyanaz, mint az, amikor szakavatott kezek ügyködnek a reklámfilmben makulátlanul tündöklő modellen, ráadásul ő csak pár mosoly erejéig ragyogja be a képernyőt, míg te az egész napot szeretnéd hibátlan sminkkel megúszni.

Tökéletes alapozás

A fotózásokon a megfelelő világítással is rásegítenek az összképre, de gondolj bele, hogy te egész nap változó fényviszonyok között fogod viselni az alapozót, így annak a legerősebb napsütésben is természetesnek kell tűnnie, éppúgy, mint a hideg neonégők alatt az irodában.

Ehhez elsősorban a legfontosabb, hogy a bőrtípusodnak megfelelő állagú, valamint a bőrszínedhez illő árnyalatú alapozót használj, hogy elkerüld a maszkhatást. Bár legtöbbször azt hallod, hogy vásárlás előtt a folyékony púdereket a kézfejeden teszteld, ez nem mindig vezet jó választáshoz. Leginkább a nyári szezonban, amikor a testfelületed nem egyenletesen barnul, megeshet, hogy a kézfejed színe elüt az orcád tónusától. Érdemes inkább a nyakad és az állad találkozásánál megejtened a próbát, ehhez azonban vigyél magaddal egy nedves törlőkendőt, amivel el is távolíthatod.

A vastag sminkréteget minden esetben érdemes elkerülni, de nyáron különösképpen csínján kell bánnod az alapozóval.

Ha nem tudod szép egyenletesen felvinni a bőrödre, vagy azt tapasztalod, hogy napközben többször korrigálnod kell, mert az izzadtabb felületeken összecsomósodik, akkor egy fényvédő, zsírmentes arckrémmel is összekeverhetsz egy csipetnyi folyékony púdert, amitől frissebb és természetesebb hatású lesz a sminked.

Fontos lépések, trükkös megoldások

  • Az alapozást mindig a homlokodtól elindulva kezdd, és egy nedves szivaccsal dolgozd el a hajtöveknél, valamint egyenletesen oszlasd szét az állad alatt is.
  • Szemkörnyéki szarkalábak esetén itasd fel a felesleget egy zsebkendővel, nehogy az összetorlódott sminkréteg még jobban kirajzolja az apró ráncokat.
  • Ha tág pórusokkal rendelkezel, oldalirányú mozdulatokkal dolgozd el az alapozót a füled felé haladva, különben a felesleg összegyűlik a bőrfelszín egyenetlenségeiben.
  • A vörös foltokat leginkább zöldes árnyalatú alapozóval tüntetheted el, míg a sötét, szem alatti karikákat sárgás korrektorral semlegesítheted.
  • Különösen nyáron, a smink tartósításához elengedhetetlen egy fixáló réteg, melyhez választhatsz színtelen porpúdert vagy sminkrögzítő spray-t, melyek megakadályozzák az elkenődést, viszont nem terhelik maszkhatással sem a bőrödet, sem a megjelenésedet.

15 gyönyörű sztársmink

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ötletek a szájfény maximális hasznosítására

Nyáron rúzs helyett ideálisabb szájfényt használnod, mely kiemeli, és vastagabbnak tünteti fel az ajkaidat, emellett természetesebb összhatást biztosít számodra.
Azt viszont kevesen tudják, hogy egyetlen szájfénnyel egy komplett sminket lehet rittyenteni, mely vízpartra is ideális, ha egy lazúros, leheletfinom optikai csalást szeretnél alkalmazni, vagy csak frissíteni kívánsz picit a fáradt bőrödön. A vízfényű smink most nagyon elterjedt a divatvilágban, de otthon összehozni olykor nem egyszerű, hiszen megeshet, hogy inkább zsírosnak tűnik az arcod, mint diszkréten csillogónak.

Tippek vizes hatású sminkhez

  • Bronzos árnyékoló púderedből keverj össze egy csipetnyit színtelen szájfénnyel, és úgy vidd fel a szellősen lealapozott orcákra. Ugyanígy bronzos pirosítóval együtt is alkalmazhatod. Ha beszívod kétoldalt az arcod, könnyebben el tudod dolgozni a megfelelő részeken.
  • Arra ügyelj, hogy a szájfényes csillogás a két arccsontod környékére kerüljön, de csak abban az esetben használd, ha nem túl markáns az arcéled, ugyanis a fényes tükröződés még jobban szélesíti.
  • A tágra nyílt, tündöklő szemek érdekében a szemhéjadra is tehetsz egy csipetnyi szájfényt. Lehetőleg ne túl ragacsosat válassz, mert idővel összecsomósodhat a pislogástól. Arany vagy mézszínű szemhéjpúderekkel összekeverve természetes kiemelő hatást érhetsz el vele a napbarnított bőrödön.

Igéző tekintet, lehengerlő pillák

Spirálozás és festés előtt a profik általában szemcseppel kitisztítják a szemfehérjét, illetve műkönnyel még áthatóbbá és ragyogóbbá teszik a tekintetet.

Rakoncátlan szemöldök ápolásához külön erre a célra gyártott fixáló gélt használnak, de, ha nem akarsz ilyesmire költeni, egyéb otthoni trükkökhöz is folyamodhatsz. Érdemes megtartanod a beszáradt szempillaspirálod keféjét, amit gondosan tisztíts meg a festékrétegtől.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha egy csipetnyi waxot kensz rá, máris kordában tarthatod, és fényesebbé teheted a kósza szemöldökszálakat. Ugyanígy a szempilláidat is átkefélheted vele, mielőtt felvinnéd a szemspirált, ám vigyázz arra, hogy mákszemnyit használj a waxból, és csak a pilláid végét húzkodd át a kefével, mert szembe kerülve irritációt okozhat. Ezt a műveletet leginkább vízálló szempillafestékkel fixálhatod, illetve teheted hatásosabbá. Szemfestéskor azt is vedd figyelembe, hogy a világos színek kiemelik, azaz nyitottabbá, kerekebbé varázsolják, míg a sötét, füstös tónusok szűkítik a szemréseket, vagyis igazi macskaszemeket alkothatsz velük.

Ezt is szeretjük