Minden idők 3 legszebb nőjének szépségtrükkjei

A nők a történelem során sok praktikát vetettek be szépségük érdekében. Tudd meg, hogy a legszebbek minek köszönhetik kinézetüket!

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A történelem során mindig voltak olyan női praktikák, melyeket a hölgyek szépségük érdekében vetettek be. Tudd meg, hogy a legszexibb nők minek köszönhetik kinézetüket, és utánozd le őket!

Ennyit változott a szexideál az évszázadok alatt

Nézegess képeket!

Elolvasom

Marilyn Monroe, Sophia Loren vagy Audrey Hepburn szépsége örök, de ők is ugyanolyan hétköznapi praktikákat vetettek be, mint bármelyik másik nő.

Marilyn Monroe

Norma Jean Baker, vagy ahogyan biztosan jobban ismered, Marilyn Monroe az egyik legszexibb nő a világtörténelemben. Erotikus kisugárzásával, platinaszőkére festett hajával, kerekded idomaival nem csupán a férfiak, de a nők bálványává is vált. Tarsolyában rengeteg olyan trükköt találhatsz, melyet te is nyugodtan bevethetsz szépséged érdekében.

Marilyn sminkjének titka a felső szemhéjon ívelten húzott szemhéjtusban, az alsó szemhéjon húzott vékonyka vonalban, illetve a több színárnyalatból készített rúzsban rejlik. Egy ecset segítségével a kézfejeden keverj ki négy-öt rúzsból egy új színt, majd szintén az ecsettel vidd fel a szádra, ettől nagyon természetes lesz a hatás.

Bár ő a szájfényt vazelinből és növényi viaszból keverte, nem szükséges neked is ezzel próbálkoznod. Manapság már olyan remek textúrájú szájfényeket találsz a boltok polcain, melyek órákig megmaradnak a szádon, így rögzítik az általad kreált színárnyalatot. De, hogy a sok igénybevétel ellenére üdesége megmaradjon, bőrét olívaolajjal ápolta a sminkmentes napokon. Te is próbálkozhatsz ezzel, keverj diónyi hidratáló arckrémbe egy evőkanál olívaolajat, és hagyd felszívódni. Meglátod, másnapra sokkal bársonyosabb lesz a bőröd.

A mediterrán szépség

Az olasz Sophia Loren már 75. évében jár, de az idő vasfoga nem fogott szépségén. Hullámos, vörös haja, barna bőre, tökéletes alakja és lélegzetelállítóan nagy szemei bizony a mai napig sok férfiszívet dobogtatnak meg. A szemhangsúlyozásban szinte mesternek számít a díva, de ellentétben Marilynnel, ő a fekete szemceruzára esküszik. Alul és felül is erősen húzd ki a szemed, a külső szemzugodnál hosszabban, hogy a két vonal összeérhessen. Sophia a nagy szempillák híve, ennek érdekében pedig szívesen használ műszempillát. Ma már rengeteg szempillaspirált árulnak, ami hosszít és dúsít is egyben, próbálkozz velük, hogy a te tekinteted is legalább annyira vonzza a férfiakat, mint a színésznőé.

Szeretnél olyan tartást a hajadnak, amilyen Sophiának van? Nos, ez nála eredeti, de ne csüggedj, mert nagy hajcsavarókkal és némi hajlakkal ugyanolyan hatást érhetsz el.

Sophia Loren alakja ilyen idős korában is irigylésre méltó - hangsúlyozd te is a derekadat egy övvel, és viselj klasszikus egyberuhát!

Audrey Hepburn

A táncosból lett színésznő nem az az átlagos szépség, így érthető, hogy nem kihívó stílusával, hanem finom eleganciájával és bájával sikerült meghódítania a világot. Mandulavágású szemeit szépen ívelt szemöldökkel és szempillaspirállal emelte ki, de ugyanolyan szívesen használta a már korábban említett fekete szemhéjtust is. Pirosítót abszolút nem, illetve csak nagyon halványan kent az arccsontjaira.

Ha hasonló sminket szeretnél magadnak varázsolni, akkor a gondos alapozás után a szemzugtól kifelé egyre erősödő vonallal keretezd a felső szemhéjad. Szintén fekete szempillaspirállal adj tartást, hosszúságot a pilláidnak, és végül egy szemöldökceruza segítségével alkoss szépen ívelt formákat. Vigyázz, mert ez a smink csak teljesen szimmetrikusan tökéletes.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Audrey tipikus porcelánbőrét a fekete és fehér kontrasztosságával hangsúlyozta. Eddig féltél ettől a két színtől, mert a végletek sápadtnak mutatnak? Felejtsd el a berögzült sztereotípiát, és kövesd Audrey példáját. Gondolj csak a Givenchy tervezte kis feketéjére, amit a mai napig nők tucatjai hordanak a legkülönfélébb eseményeken.

Ezt is szeretjük