Így sminkelj fotózáshoz!

Életed legjobb fotói lesznek

Bár ma már sokkal könnyebb a fényképezés, hiszen rögtön törölni lehet a rossz képeket, ha komolyabb fotózásra készülsz, sminkelj így!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

A digitális fényképezőgépek korában, amikor egy-egy jobb géppel szinte bárki jókat tud fotózni, a klasszikus portréképek divatja kissé megkopott. Azonban rengeteg olyan alkalom adódik az életben, amikor szinte biztos lehetsz benne, hogy fényképezni fognak. Ha szeretnéd, hogy ne egy jaj, ezt ne is lássam szakadjon ki belőled a családi eseményről készült dokumentációt nézegetve, készülj fel!

Legyen szó a gyerek születésnapi zsúrjáról, esküvőről vagy keresztelőről, ha gyakran kattintanak a rokonok, sminkelj úgy, hogy a legjobb formádat hozd. Ha pedig a klasszikus fényképezkedés híve vagy, mindenképp szánj több időt az arc kikészítésére.

A legfontosabb lépés

Ha szeretnél jól mutatni a fényképeken, sminkeléskor elsősorban a bőrnek kell megfelelő tónust adni. A villanófény felerősíti az alapozókban és púderekben a rózsaszín árnyalatokat, így fotózáshoz jobb, ha sárga tónusú terméket választasz. A sárgás árnyalat sötét karikák ellen is hatásos.

Arra azonban figyelj, hogy ne üssön el nagyon a bőrszínedtől, mert túl markáns lesz az eltérés a nyak világos színe és az arc között. Az irizáló és csillámos alapozó nem jó, mert a bőr zsírosnak tűnhet. A matt hatás elérésére amúgy is törekedni kell. Dolgozz alapozót a váll és a nyak bőrébe. A fotón fehérebbnek, illetve sötétebbnek fog tűnni az arc a test többi részéhez képest, ha csak azt sminkeled. Válassz a mellkas és a nyak bőréhez illő alapozót, és az arcra is azt használd.

Az alapozó felvitelénél figyelj, hogy a hajvonalnál és az állnál ne legyen túl éles a kontúr. Ha úgy ítéled meg, akkor vizes sminkszivaccsal töröld át a nyakadat is, de a csíkokra nagyon figyelj!

Ha hagyományos képeket készíttetsz, és a fényképész fekete-fehér filmet használ, határozottabbá kell tenni a sminket. Az éles, erős kontrasztú világítás mellett feltétlenül szükség van arcpírra. Ha a nem megfelelő színeket használod, bőröd tompa, élettelen lesz a fényképen.

Szemek és száj

A szemekre matt szemhéjpúdert használj, illetve a szokásosnál erősebb szemkontúrt. A csillogó festék nem a legjobb ötlet, mert zsíros hatása lesz. Ha ragaszkodsz hozzá, akkor is finoman irizálót válassz, ne olyat, ami csillog-villog. A szem kiemelésére két réteg szempillafestéket vigyél fel, hogy hangsúlyos legyen a tekinteted. Hagyd az első réteget jól megszáradni, mielőtt felviszed a következőt. Ha közeli képek is készülnek, válaszd szét az összeragadt szempillákat.

A rúzs felvitelénél figyelj oda, hogy ne válassz túl sötét árnyalatot, mert a vaku miatt még sötétebbnek tűnhet. Arra pedig mindig figyelj, hogy a fogadon ne legyen rúzsnyom.

Kerüld a barna vagy bézs árnyalatú rúzsokat. A szájvonal határozottabbá tételéhez kontúrozd az ajkakat. Emeld ki a felső ajak közepét szájfénnyel vagy halványabb színű rúzzsal, majd az alsó ajak közepére is vigyél fel szájfényt, hogy teltebbnek látsszon.

15 gyönyörű sztársmink

Nézegess képeket!

Elolvasom

Utolsó simítások

Soha ne feledkezz meg az arcpír használatáról. Válassz púder formátumút, a zselés túlzottan zsíros hatást kelthet. Fontos, hogy friss, élénk árnyalatot válassz. Míg nappalra a tompa színek is jók lehetnek, a fotókon ezek fáradtnak mutathatják az arcot. Ne csak az arc két oldalára vidd fel, hanem a homlokra is a halánték felett, illetve egy keveset az állra és az orrnyeregre is.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Míg az arcon nem mutat jól a csillogás, a dekoltázst és a vállakat szépen kiemelheti. Ha kivágott felsőt viselsz, akkor használj apró csillámokat tartalmazó testápolót, de csillámporral is kiemelheted ezeket a részeket, csak figyelj, hogy ne legyen túl sok a való életben.

Ezt is szeretjük