A tökéletes szemöldökszedés aranyszabályai

Otthon is bátran vágj bele a szemöldökformázásba, csupán egy csipeszre van szükséged.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Egy formás, vonásokhoz illő szemöldök hangsúlyozza az arc előnyös oldalát, és csodálatos keretet ad a szemeknek. A szemöldökön majdnem biztos, hogy alakítani kell, természetes formájában ugyanis szinte senkinek nem áll jól. Lehet, hogy csak picit kell formázni, de az is előfordulhat, hogy alapos irtásra van szükség.

Az alábbiakban eláruljuk, hogy hogyan lehet tökéletes a szemöldököd, és azt is, hogy mi az, amit semmi esetre se tegyél meg. Jó, ha tudod, hogy a szemöldök a tévhitekkel ellentétben visszanő, így nem történhet végzetes hiba.

A formás, ápolt szemöldök keretbe foglalja az arcot, világossá teszi a tekintetet, és nem utolsósorban fiatalít. Ápolatlan szemöldök mellett azonban a legtökéletesebb smink sem fest jól.

Így fogj hozzá!

Szükséged lesz csipeszre, melynek végei tökéletesen illeszkednek, tiszta szemöldökkefére vagy ecsetre, fehér vagy világos színű szemceruzára és egy jól megvilágított tükörre. Ha tartasz a szedéssel járó fájdalomtól, masszírozd át a területet jégkockával.

Először is határozd meg a formát. A szépen formált szemöldök legfontosabb eleme a jól elhelyezett ív. Az ív legmagasabb pontjának a szivárványhártya külső pereme fölött kell lennie.

Meleg, nedves törlőkendővel puhítsd fel a pórusokat, így a szőrszálak könnyebben, kevesebb fájdalommal távolíthatók el. Fürdés vagy zuhanyozás után a legalkalmasabb kiszedni a szemöldököt. Ne felejtsd el: mindig a szőr növekedésének irányában tépd ki a szálakat.
Fésüld fel a szemöldököt, és fehér szemceruzával húzz vonalat a szemöldökön az orrhoz legközelebb eső ponttól a halánték irányába. A vonal alá eső szálakat szedd ki.

Amit soha!
A tetovált szemöldökre nincs mentség. Nem lehet szépen megcsinálni, ahogy halványul, egyre kékesebb lesz, és évekig a homlokon éktelenkedik. A férfiak cikilistáján is igen előkelő helyet foglal el.

A szemöldök ne legyen túlságosan rövid. Végezd el a ceruzapróbát: tarts ceruzát az orr mellé függőlegesen. Ennél a vonalnál kell kezdődnie a szemöldöknek. Ezután fordítsd meg a ceruzát úgy, hogy a vége az orrlyuknál legyen, és a szár a szem külső sarkán fusson végig. Itt kell véget érnie a szemöldöknek.
Mindig csak egy sor szőrszálat távolíts el a két szemöldökről felváltva, hogy egyformák legyenek. A szemöldök szőrszálai nyolc hét alatt nőnek ki újra. Vigyázz: ha túl gyakran szeded a szemöldököt, a szőrtüszők elpusztulhatnak.

Haladj lassan, nem szabad túl sok szálat kitépni. Feszítsd meg a bőrt, és egyszerre egy szálat húzz ki a szőrnövés irányában. Ha az utolsó szálat is kiszedted a fehér vonal alatt, készen vagy.

A szemöldök belsejéből ne húzz ki szálakat, mert csupasz foltok maradhatnak utánuk. A szabálytalanul növő szőröket körömollóval nyírd inkább.

Mindig tökéletes

A rakoncátlan szemöldököt áttetsző szemöldökgéllel zabolázhatod meg. Szempillaspirálhoz hasonló keféjével egyenletesen oszlasd el a gélt, így minden szálat fixálhatsz.
Szerezz be a szemöldök színénél egy árnyalattal világosabb szemöldökceruzát. Rövid, felfelé irányuló vonásokkal kövesd a szőrszálak növekedésének irányát - és ne folyamatos vonalat húzz -, így természetes, lágy hatást érhetsz el.

A formátlan, világos szemöldököt a hajszínnél egy árnyalattal világosabb púderrel hangsúlyozhatod, hacsak a haj nem túl világos. A természetes hatás eléréséhez a szemöldökcsont vonalát követve vidd fel a festéket apró ecsetvonásokkal.
A szemöldök belsejében keletkező csupasz foltokat szemceruzával vagy színazonos, matt szemhéjfestékkel tüntesd el. A szemöldök színénél egy árnyalattal világosabb szemceruzát használj.

A legnagyobb hibák

  • Egyáltalán nem szedni a szemöldököt.
  • Túlságosan elkeskenyedő végeket szedni.
  • Meg nem zabolázott, bozontos szemöldök.
  • Ritkás szemöldöknél ki nem töltött csupasz területek.
  • Túl sok szőrszál kiszedése az ív alatt.
  • Túl sok szőrszál kiszedése a két szemöldök között.
  • Természetellenes formára szedett szemöldök.
Figyelem!
A szemöldök festése otthon szigorúan tilos, mindenképpen bízd szakemberre, mert balesetveszélyes lehet, ha egyedül próbálkozol vele, ráadásul a szalonban pontosan ki tudják keverni az ideális színt.
Ezt is szeretjük