Puha, bársonyos bőr mindenütt
Borotva, gyanta vagy krém?
Nem mindegy, melyik testrészedet mivel szőrteleníted. Tudd meg, mivel érheted el a legsimább eredményt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A simaság ma már kötelező, és ahogy előkerülnek a szoknyák, az ujjatlan felsők és a rövidnadrágok, mindenki sokkal jobban odafigyel, hogy még borosta se látszódjon a lábán és egyéb testrészein. Mindenkinek megvan a jól bevált módszere a nemkívánatos szőrszálak eltüntetésére.

Szőrtelenítés előtt, ha van rá idő, nem árt előkészítő munkálatokat folytatni, így az eredmény tartósabb lesz, kevésbé valószínű az irritáció és a beforduló szőrszálak kialakulásának a kockázata.

Legyen szó borotválásról, gyantáról vagy krémről, egy alapos átradírozás sosem árt. Így a bőr elvékonyodik, az elhalt hámsejtektől megtisztul, és a szőrszálak is hatékonyabban eltávolíthatók. Ahogyan az előkészítés, úgy a befejezés is fontos. Hogy a bőr valóban sima legyen, ne feledkezz el a hidratálásról sem.

Gyorsan és simára

Mindegy, hogy egy nő melyik szőrtelenítési formát preferálja, szinte biztos, hogy egy borotva lapul a fürdőszobapolcon, hiszen ez a leggyorsabb módszer, ráadásul a bőr nem pirul ki. A borotva másik előnye, hogy - mivel csak levágja a szőrszálakat - a legritkább esetben okoz gyulladást, a bőr alá forduló szőrszálak pedig ismeretlenek a mindig borotvát használók körében. A hátránya is ebben rejlik, hiszen egy-két nap után már megjelenik a borosta, a tévhittel ellentétben azonban nem erősíti meg a szőrszálakat. Optikai csalódásról van szó, a szálak a kinövéskor nem vékonyodnak el, és ezért láthatod sűrűbbnek őket.

A borotván nem érdemes spórolni, az olcsó, eldobható fajták feltépik a bőrt, és átsiklanak a szőrszálak felett, így nem lesz tökéletes az eredmény. Nem érdemes túl extrát sem használni, hiába ugyanis a krémezőcsík a borotván, nem helyettesítheti a habot - amit nem szabad kihagyni, és tusfürdővel sem szabad helyettesíteni. Felpuhítja ugyanis a szőrszálakat, és a pengéket is jobban vezeti.

A borotva mindenhol használható, érzékeny bőrűeknél azonban viszketést és bőrpírt okozhatnak a kinövő szőrszálak, főleg a bikinivonalon.

Tartósan

Ha nincs vészhelyzet, és arra is van idő, hogy a bőr megnyugodjon, valamint tartós eredményt szeretnél, válaszd a gyantát. A módszerrel gyökerestül tépheted ki a szőrszálakat, így azok csak hetek elteltével nőnek majd vissza. Egy idő után ritkulnak a szálak, vékonyabbak és gyengébbek lesznek.

A gyantázáskor kozmetikushoz is fordulhatsz, de otthon is elintézheted. Utóbbi esetben hideg és meleg gyantát is használhatsz. Tapasztalataink szerint az előbbi éppolyan hatékony, mint a meleg változat, viszont gyorsabb, illetve kevesebb piszokkal és pepecseléssel jár. Válaszd bármelyiket, szánj időt arra, hogy bőröd megnyugodhasson. Készíts elő egy kis olajat, hogy a bőrön maradt gyantamaradványokat eltávolíthasd.

A bikinivonalat érdemes gyantával puhává tenni, mert az eredmény tartós, és az intim területeken semmi helye a borostának. Hogy elkerüld a befelé forduló szőrszálakat, rendszeresen radírozd a területet.

Kémiailag

A szőrtelenítő krémek feloldják a szarut, vagyis azt az anyagot, melyből a szőr felépül. Kicsit behatol a bőr alá is, így tartósabb eredményt hoz, mint a borotválás, viszont ezt erős kémiai anyagokkal éri el.

Ez esetben nem ajánlott a radírozás előkészítésként, mert úgy a friss bőr sérülhet. Leginkább lábon használható, ahol a bőr sima, és a kis spatulával egyenletesen le tudod húzni a krémet és a szőrszálak maradékát. Hónaljra, mivel ott a felület nem egyenletes, nem ajánlott, ahogy az intim területekre sem, ott akár - a nyálkahártyára kerülve - égési sérülést is okozhat.

Ha mégis a krém mellett döntesz, készíts elő valamilyen nyugtató, alkoholmentes arctonikot, mellyel utána mérsékelheted az irritációt.

Véglegesen

A végleges szőrtelenítés lehet a tökéletes megoldás, hiszen egyszer kell végigcsinálnod a procedúrát, utána pedig búcsút inthetsz a borotvának, gyantának és krémnek, soha nem lesz gondod velük többé.

Bár költséges, és hónapokig tarthat a folyamat, ha pénztárcád megengedi, érdemes lehet belevágni. Jó, ha tudod, hogy az eljárás fényérzékennyé teszi a bőrt, ezért nyáron nem lehet elvégezni.

Ha érdekel, hogy most érdemes-e még belevágnod, milyen hosszú a folyamat, és a te bőrtípusodhoz javasolják-e, kérdezd szakértőnket a témában.

Ezt is szeretjük