Tökéletes házi pedikűr lépésről lépésre

Tavasszal előbukkannak a lábak, és szem előtt is maradnak. Íme, pár egyszerű fortély, hogy csábítóvá varázsold őket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Néha hajlamosak vagyunk elfeledkezni a lábápolás fontosságáról, pedig amellett, hogy hozzátartozik az általános higiénéhez, komoly egészségügyi problémákat is megelőzhetsz néhány egyszerű rutinművelettel.

Arról nem is beszélve, hogy, ha az időjárás is úgy akarja, hamarosan szandálban szaladgálunk. Nincs annál lelombozóbb, mint amikor egy szexi lábbeliből bőrkeményedés és elhanyagolt lábak kandikálnak ki.

Nem kell pedikűröshöz fordulnod, otthon is tökéletesen ápolttá teheted a lábaidat.Fontos a rendszeresség, de a láb nem igényel annyi odafigyelést, mint az arcbőr vagy a dekoltázs, elég, ha egyszer egy héten beiktatsz egy pedikűrnapot.

Az ápolás nemcsak esztétikai szempontból érdekes, a lábfej egészsége sem elhanyagolható, hiszen egész nap használod.

A láb megfelelő ápolása nem nagy ördöngösség, csupán néhány lépésből áll.

  • A lábadat zuhanyzás közben alaposan tisztítsd meg. Szárítsd meg, különös tekintettel a lábujjak közötti részekre. 
  • Használj hidratálókrémet a lábak ápolására - ha nem is mindennap, de kétnaponta érdemes.

Házi pedikűr

A napi rutin mellett egyszer egy héten fordíts több figyelmet a futóművekre. Tölts meg egy lavórt vagy a kádat egy darabig kellemesen meleg vízzel, tegyél bele tengeri sót, és áztasd a lábad 10-15 percig.

Ezután dörzskővel óvatosan távolítsd el a száraz, kemény bőrt a talpról és a sarokról. Óvatosan kezeld a csiszolót, nehogy megsérüljön a bőr!

Ha ezzel megvagy, radírozd át a lábfejed sóval és tusfürdővel, de használhatsz speciális, lábra készült hámlasztókat is. Ezek általában erősebb hatásúak, mint a sima radírok, hiszen itt vastagabb a bőr.

Fontos!
Soha ne használj pengét a bőrkeményedés eltávolítására, mert nagyon veszélyes lehet. Ha olyan vastag, hogy nem bírsz vele, akkor keress fel egy pedikűröst.

Öblítsd le a lábad, majd töröld szárazra. Ha körmöt szeretnél vágni, akkor most tedd meg, könnyebb dolgod lesz. Arra figyelj, hogy a sarkokat ne vágd be túlzottan, mert könnyen gyulladást idézhet elő.

Ha végeztél a fentebb leírtakkal, és már túl vagy az áztatáson, valamint a dörzsölésen, akkor már csak annyi a dolgod, hogy visszanyomkodd a körömágyakat egy narancsfapálca segítségével. Ha nem elég puha a bőr, még vigyél fel egy kis bőrpuhítót, nehogy megsebezd magad. A fémeszközöket is ajánlatos kerülnöd, mert nagyon érzékeny ez a rész, és könnyen felsértheted.

Kend be zsíros krémmel a lábad, majd húzz rá zoknit, és hagyd rajta egész éjszakára. A lábad reggelre puha és hidratált lesz.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Lakkozás

Ha szeretnéd kicsinosítani a lábkörmeidet, akkor keress egy szép lakkot és egy alapozót, majd láss neki a feladatnak. Az eredmény természetesen csak karbantartott lábakon érvényesül.

Hogy sokáig fent maradjon a lakk, először vigyél fel egy átlátszó alapozóréteget, amit hagyd megszáradni. Használj lábujjszétválasztót, hogy nehogy összeérjenek az ujjaid. Ha megszáradt az alapozás, felviheted a kiválasztott színt. Ha hagysz egy félmilliméternyi helyet a köröm szélénél, akkor nem kell attól félned, hogy összekened a bőrödet. Ezt is hagyd megszáradni, majd kend le ismét egy átlátszó védőréteggel. Ez nemcsak tartósabbá teszi a lakkozást, de gyönyörűen fog csillogni.

Ezt is szeretjük