Mit tegyél karikák, duzzadtság és szarkalábak ellen?

Állandóan azt kérdezik tőled, hogy keveset aludtál-e? Karikás és duzzadt a szemed? Kövesd tippjeinket!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szem és környéke a legárulkodóbb testrészek egyike, megmutatja, ha nem aludtál eleget, ha rosszul táplálkozol, ahogyan azt is, ha kicsattanó formában vagy. Mit tehetsz, ha nem az utóbbi a jellemző, és már megjelentek az apró ráncok, esetleg állandóan táskákkal küzdesz?

Karikák ellen

A kevés alvás is okozhatja, de a rossz vérkeringés és a felhalmozódott salakanyagok is. A pihenés segít a leginkább, de egyéb praktikákat is bevethetsz.

Karikás szemedre tegyél borogatást kamillából és borsmentából. Itass át egy vattakorongot a teával, majd simítsd rá a szemhéjadra, és kihűlésig tartsd a szemen. Még jobb, ha már eleve hidegen teszed fel, így serkented a vérkeringést is.

Ha eleget alszol, és mégis karikás a szemed, akkor is több dolgot tehetsz. Valószínűleg a lassú anyagcsere vagy a lassú vérkeringés lehet az oka, esetleg a túl vékony bőr.

Az optikai kendőzésen, vagyis a korrektorhasználaton felül próbálj meg odafigyelni az életmódodra. Igyál sok vizet, és mozogj eleget.

Talán nem hiszed, de a mozgásszegény életmód is közrejátszhat a szem alatti karikák kialakulásában, hiszen mozgás nélkül az anyagcsere és a vérkeringés nem működik normálisan. Napi 30 perc már egy hét után szemmel látható változást hoz.

Másképp is felpörgetheted az anyagcserét. A szemed köré használj hűsítő zselét, esetleg két lehűtött kiskanalat szoríts a szemed alá.
Egy hideg kamillás borogatás is jót tehet, és felfrissíti a szemet. Áztass forró vízbe két kamillás teafiltert, majd hűtsd ki, és tedd a szemedre.

Táskás szemekre

Alvás közben a nyirokkeringés lassabb, ezért a szemhéjakban található folyadék felgyülemlik, és a szemek megdagadnak. A duzzanatot a túl kevés, a rossz vagy éppen a túl sok alvás csak fokozza.

Az alkoholfogyasztás, ami megköti a vizet a szervezetben, szintén felelős lehet az ödémás bőrért, ahogyan az is, ha párnád túl puha, vagy a fejed túl alacsonyan van alvás közben. Orvosold ezeket, ahogyan a sófogyasztásra is figyelj oda.

A hideg a legjobb, hiszen hatására felgyorsul a vérkeringés, az erek összehúzódnak. Használhatsz hűtőben tartott krémet vagy két hideg kiskanalat is a duzzanat lelohasztására.

Nem csupán az arcodra tehetsz pakolásokat, de a szemedre is. A természetes anyagokat a szem körüli, finom bőr is be tudja szívni.

Nagyanyáink szemszépítő trükkje
A szemfürdők a megerőltetett szemmel csodát művelnek. Használj kendőn átszűrt petrezselyem- vagy kamillafőzetet. Tölts csurig vele egy poharat, melyet csak erre használsz. Egy kis vizespohár tökéletesen megfelel. Hajolj a pohár fölé, és szó szerint nézz bele a folyadékba, majd pislogj többször. A jobb és bal szemre használj friss főzetet, ne pislogj mindkét szemeddel ugyanabba. Itasd szárazra a szemkörnyékedet, és ütögess finoman egy kis krémet a bőrödbe. A szemed szép csillogó lesz, parti előtt jól jöhet ez a trükk.

Szarkalábak ellen

A szemkörnyéken nincsenek faggyúmirigyek, illetve nagyon kevés. Az alacsony faggyútermelés szintén korai ráncokhoz vezethet.
Arról nem is beszélve, hogy milyen maradandó nyomokat hagy a sírás, a mimika - a nevetés vagy a hunyorgás.

Az apró szarkalábak ellen remekül hat a mandulaolaj is. Néhány cseppet finom, nem dörzsölő mozdulattal masszírozz bele bőrödbe.

A szemránckrémek molekulái kisebbek a normál arckrémekéinél, ezért jobban felszívódnak. A sima hidratálók még duzzanatot is okozhatnak a szem alatt ahelyett, hogy a szarkalábakat csökkentenék.

25 éves korodtól fogva különösen ügyelj a szemkörnyékedre, hiszen ettől kezdve csökken a kollagéntermelés a szervezetben, ami a bőr feszességére is hatással van.

Ezt is szeretjük