Így rajzold meg a tökéletes szemkontúrt: 5 lépésben
Az ügyesen megrajzolt szemkontúr kiemeli és tágra nyitja a szemeket. Így húzd meg!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szépen ívelt szemkontúr a sminkelés egyik alapvető része, segítségével tágra nyithatod a tekintetedet és kiemelheted az egész arcodat. Persze nem mindegy, hogy hogyan és milyen eszközökkel kezdesz neki, mert a silány minőség silány végeredményhez vezet.

Akár ismerkedsz a sminkelés fortélyaival, akár profin űzöd őket, érdemes a következő útmutatót újra és újra elolvasni a szép kontúr érdekében.

1. lépés: a ceruza felmelegítése

A kiszáradt, karcos szemceruza azon túl, hogy felsértheti a szemhéj finom bőrét, sajnos nem is rajzol olyan szép kontúrt, mint kellene. Hol erősen fog, hol kihagy, így a vonal nem lesz egyenletes, de ez ellen könnyen lehet tenni.

Használat előtt hajszárítóval vagy egy öngyújtó lángjával picit melegítsd fel a ceruza hegyét, ettől a textúrája picit megolvad, és sokkal jobban lehet használni.

Persze használhatsz szemhéjtust is, ezzel azonban nehezebb bánni, mint a ceruzával, tehát kezdőként érdemes a klasszikus ceruzás módszerrel próbálkoznod.

2. lépés: használj segédeszközt

Csak sok év rutin ad olyan precíz kézmozdulatot, amellyel már elsőre is tökéletes kontúrvonalat lehet húzni. Ha kezdő vagy, célszerű egy kártyát vagy valamilyen vonalvezetőt helyezni a külső szemzugodba, kicsit megdöntve, majd ennek ívén megrajzolni a szemen túlfutó vonalat. Így sokkal pontosabb végeredményt kaphatsz.

3. lépés: így haladj

A szem kontúrozását mindig középről érdemes indítani a külső szemzug felé, lehetőleg óvatosan, mégis határozott mozdulatokkal. Ugyanis minél több lépésben húzod meg a vonalat, annál nagyobb a hibázás lehetősége. Ha a kifelé ívelő vonal kész, akkor koncentrálj a befelé haladóra is: ezt célszerű a belső szemzugból indítani egész vékony vonallal, közvetlenül a szempillák tövéből, és a szemhéj közepe felé picit megvastagítani. A szempillák ívének jót tesz, ha középen magasabban fut az ív.

Trükkös smink

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egy jó smink mire képes: a pirosítóval például keskenyebbnek mutathatod az arcodat.

4. lépés: a hibák javítása

Vannak jobb és rosszabb reggelek, néha kapkodva is sikerül precízen meghúzni a vonalakat, máskor 20 perc sem elég ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön. Hogy a szemkontúrod tökéletes legyen, érdemes beszerezni egy, a bőrszíneddel megegyező szemceruzát is, és korrigálni a vonalat ott, ahol szükség van rá. Emellett ha itt-ott kihagyott foltot látsz, akkor finom, pöttyöző mozdulatokkal rajzold meg a hiányzó részt.

5. lépés: a szempillák

A szemkontúr akkor igazán tökéletes, ha a szempillák is hozzá igazodnak, azaz ezeket is kötelező kifesteni, természetesen attól függően, hogy milyen színű ceruzát választottál.

Ezt is szeretjük