Egy kanál, és tökéletes lesz a tusvonal: mire használhatod még?

A kanál nemcsak arra alkalmas, hogy belapátold az ételt, a szemkörnyéken is bevetheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A háztartásban sok olyan eszköz található, amit nem feltétlenül eredeti funkciójának megfelelően vetünk be, gondoljunk csak például a fogkefére, amit remekül lehet takarításra, de körömfehérítésre is használni, a különböző házi szerekről nem is beszélve.

A kiskanál szintén sokrétűen használható, legalábbis az internet szerint. Kipróbáltuk a legnépszerűbb alternatívákat, hogy vajon beválnak-e.

Kiskanállal a karikák ellen

Ha a karikás szem, illetve duzzadt szemkörnyék ellenszereiről olvasunk, akkor szinte biztosan ott a tanács, hogy mindig legyen a hűtőben egy kanálka, amit alkalomadtán a szem alá lehet nyomni, így a hidegtől összehúzódnak az erek, lelohad az ödéma, a felgyorsuló vérkeringés pedig eltünteti a sötét árkokat a szem alól.

Az ötlet részben beválik. Fontos, hogy csak a hűtőbe, és ne a mélyhűtő részbe pakoljuk a kanalat, mert nem túl kellemes, amikor a fagyos fém reggel az ember bőréhez ragad, elég lesz a csak hideg is. A bőr duzzanatát szépen leviszi, igaz, nem a legkellemesebb művelet.

A karikák eltüntetését nehéz megfigyelni, a hideg hatására a bőr ugyanis először kipirul, így ahhoz képest biztosan világosabb lesz a szemkörnyék, és a tapasztalat elvileg azt mondatja velünk, hogy a karikáknak is jót tett. A korrektort mindenesetre nem lehet megspórolni.

Tusvonal kanállal

A tusvonallal keretezett szem igazi klasszikus, elegáns, de csak akkor, ha valaki képes egyenes vonalat húzni. Ez sokaknak problémát jelent, és a girbegurba eredmény miatt inkább lemondanak a tusról. A tanács szerint egy kiskanállal könnyen megrajzolható a vonal, a szárral egyenes, a kanál fejével pedig íves.

A gyakorlatban persze nem megy olyan gyorsan a dolog, és az eredmény először rosszabb, mint szabadkézzel, ráadásul jobb és bal oldalon nem lehet ugyanazt a dőlésszöget elérni. De harmadikra már egészen jól ment. A lényeg, hogy nem szabad nagyon a bőrre nyomni a kanalat, mert ettől elindul a pislogási inger. De ha megtalálja az ember a helyes kanáltartást, akkor szép ívet rajzolhat. A dolog hátránya, hogy ezzel szép farkincát lehet előállítani, de a szempillák feletti íven nem segít. A videón 2.22-től tekinthető meg a művelet.

Szempilla-göndörítés kanállal

Sokaknál nem a rövid pillák okoznak fejfájást, hanem az, hogy a szálak előreállnak, és nem követik a szemhéj ívét. Ez ellen remekül használható a szempilla-göndörítő, de egy kiskanál is. A kanalat a pillák tövéhez kell helyezni a szemhéj felőli oldalon, majd az ujjakat rázárva felfelé és kifelé húzni. 

A módszer elég jól működik, szárazon és festve is, igaz, utóbbi esetben, bár látványosabb az ívelés, mint festék nélkül, kicsit maszatos lehet az eredmény. A videón egyébként ezt is meg lehet nézni.

Szemszínek és szemfestékek

Nézegess képeket!

Elolvasom

A kanál annak is jó szolgálatot tehet, aki gyakran összemaszatolja festés közben a szemhéjét. Domború oldalával kifelé a szemhéjra fektetve megvédi a bőrt, bár kicsit macerás, így lehet, hogy jobb, ha a precizitásra figyelünk ehelyett, főleg, hogy az alsó pillasort így kifesteni képtelenség.

Ezt is szeretjük