50 felett évekkel idősebbnek mutat, ha ilyen rúzst használsz: gyakori sminkelési hibák, amik öregítenek

Ötven felett a sminknek már igazodnia kell a bőr megváltozott textúrájához, így elkerülhető, hogy idősebbnek mutassa a viselőjét.

rúzs
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Egy jó smink csodákat művel az arccal, de ennek a fordítottja is igaz, különösen egy bizonyos kor után. Ötvenéves kor felett néhány dolgot már kerülni kell, ha nem szeretne a tényleges koránál évekkel idősebbnek tűnni az ember.

A következő eljárások ebben az életkorban már nem előnyösek, érdemes mellőzni őket. A sminkmesterek szerint például gyakori félreértés, hogy a kor előrehaladtával több sminket kéne viselniük a nőknek, valójában itt is igaz a mondás: a kevesebb néha több.

Sminkelési hibák 50 felett

A matt rúzsok reneszánszukat élik, sokan alkalmazzák őket, akik nem szívelik a túlzottan fénylő változatokat, ám szívesen hangsúlyoznák ki színekkel a szájukat. A matt rúzs viszont könnyen kiszáríthatja az ajkakat, és hangsúlyossá teszi a kisebb-nagyobb barázdákat is, ami jócskán idősebbnek mutathatja a viselőjét. A sötét árnyalatokkal szintén vigyázni kell: keskenyebbnek és kevésbé hidratáltnak tűnnek tőlük az ajkak, ötvenéves kor felett pedig ezek egyébként is jellemző változások. Világosabb színű, krémesebb árnyalatú, a megfelelő hidratálásról is gondoskodó termékeket ajánlott választani.

Semmi nem öregít annyit a megjelenésen, mint a vastagon felvitt, maszkszerűen ható alapozó, ami könnyen összegyűlhet az arc ráncaiban, kiemelve azokat. Gyakori hiba, hogy sokan az alapozóval szeretnék elfedni a különböző bőrproblémákat, így a kelleténél többet használnak belőle, holott az alapozó a bőr tónusának kiegyenlítését szolgálja, a látványosabb hibák elfedésére a korrektor való. A púderrel hasonlóképpen óvatosan kell bánni, könnyen megülhet ugyanis a ráncokban.

Egy-egy kevésbé pihentető éjszaka az évek múlásával egyre kevésbé tűnik el nyomtalanul, reggel sötét karikák, látványos táskák és elmélyülő ráncok tanúskodhatnak a pihenés hiányáról.

Kézenfekvő megoldásnak tűnhet korrektorral elfedni a bosszantó jeleket, ám figyelembe kell venni, hogy egy bizonyos kor felett a szemkörnyék bőre már vékonyabb, barázdáltabb - ami azt illeti, sokaknál itt jelennek meg legelőször a ráncok. Ez többek között annak köszönhető, hogy ezen a tájékon nincsenek faggyúmirigyek. A szabály itt is az, hogy minél vékonyabb rétegben, és csak a valóban indokolt helyekre vidd fel a korrektort, a még könnyedebb hatás érdekében pedig használj ecsetet is. A fiatalító smink csodát tesz a szemkörnyékkel.

A legtöbben a szemüket szeretik kihangsúlyozni leginkább a sminkelés során. Ami viszont az ember húszas, harmincas éveiben működik, később már visszafelé sülhet el. A teljes szemhéjra felvitt, sötét árnyalatok, az alsó szempillák túlzott festése, illetve az alsó szemhéjak ceruzával történő erőteljes kihúzása mind fáradtabbnak, fénytelenebbnek mutathatják a tekintetet. A sötét árnyalatú szemhéjpúdert csak a szemhéj külső részén használd, az alsó szemhéjon pedig lehetőség szerint kerüld a ceruzát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Minden életkorban elengedhetetlen, és szorosan hozzá tartozik a sminkeléshez a festék esti, alapos eltávolítása. Akadnak, akik nem fordítanak kellő figyelmet a procedúra elvégzésére, azonban a nemtörődömség jelentősen ronthatja a bőr minőségét, eltömítheti a pórusokat, és siettetheti a bőröregedést is.

10 ruhadarab, amire minden 50 feletti nőnek szüksége van

Mutatjuk azokat, amelyekre minden ötven feletti hölgynek szüksége van. Kifinomultak, sokféleképpen variálhatóak, nem mennek ki a divatból, és jól kombinálva nemcsak a hétköznapokon, hanem akár fontosabb eseményeken is megállják a helyüket. Ráadásul - bár nem túl feszesek - az alakot sem rejtik el, és egyáltalán nem láttatják idősebbnek a viselőjüket. Ezekkel a kortalan darabokkal senki nem lőhet mellé.

10 divatos, sokoldalú ruhadarab, amire minden 50 feletti nőnek szüksége van: elegánsak, és remekül variálhatók

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük