Öltözködési hibák, amik durván öregítenek - Évekkel idősebbnek mutatnak ezek a bakik a vlogger szerint

A vlogger videóban mutatta meg a leggyakoribb öltözködési hibákat, amik mindenkit öregítenek.

Öregítő öltözködési hibák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A ruhák képesek befolyásolni az ember közérzetét, a magabiztosságát, karcsúsítani az alakját, és arra is hatással vannak, hogy milyen képet alkotnak rólad mások. 

Ha nem szeretnél többnek tűnni a valódi korodnál, akkor van néhány gyakori öltözködési baki, amit érdemes elkerülni. Egy vlogger videóban mutatta meg ezeket.

Öregítő öltözködési hibák

Diana Goss az öt legtöbbek által elkövetett hibát veszi sorra, és azt is elárulja, hogyan lehet ezeket kiküszöbölni, mit és hogyan ajánlott viselni helyettük. Megmutatja például, mennyire sokat számít a felső hosszúsága, vagy az, hogy betűröd-e az alsóba, és azt is, hogy milyen árnyalatokat érdemes kerülni.

Szerinte a leggyakoribb baki a nők körében az, hogy két hosszú darabot vesznek fel egyszerre, ami nemcsak öregít, de még szélesebbnek is láttathatja őket. Például egy hosszított blézer nem jó párosítás egy midi- vagy maxiszoknyával, helyette érdemes egy szép blúzt választani, és betűrni a szoknyába. Az oversize blézereket pedig előnyösebb térd fölöttig érő szoknyával hordani.

A laza felső és a bőszárú nadrág sem a legjobb kombináció, ugyanis szintén korosabbnak mutat, és elrejti, teltebbnek láttatja az alakot. Az ilyen nadrágokhoz inkább egy szűk, betűrt felső passzol, az oversize blúzokhoz pedig egy testhezálló alsó egy hosszú szárú csizmával.

Egyes színek is hasonló negatív hatással bírnak. A közepesen sötét, meleg, tompa árnyalatok például nem passzolnak a halvány bőrhöz és a világos hajhoz, így helyette érdemes egy hűvös, élénkebb színt választani, mondjuk kéket vagy halványzöldet, amitől még az arc is üdébbnek látszódik majd. A lényeg, hogy mindenki a bőrtónusához illő darabokra szavazzon, hogy elkerülje az öregítő hatást.

A kiegészítőkre és az ékszerekre is oda kell figyelni a vlogger szerint. Nem szabad túlzottan ragaszkodni egy adott stílushoz vagy ahhoz, hogy minden mindenhez tökéletesen passzoljon, mert ez is túl komor, túl hivatalos hatást kelthet. Az elegáns fekete nadrág, fekete táska és fekete cipő például túl sok lehet egyben, de egy világos nadrág, egy metálos tűsarkú és egy fehér táska szuperül mutat együtt. A fekete nadrághoz pedig jobb ötlet sportcipőt, fehér retikült és egy laza felsőt választani.

Azt is hozzátette, a fiatalos megjelenéshez érdemes követni a trendeket. Ez nem azt jelenti, hogy minden ruhának meg kell felelnie az aktuális divatnak, hanem azt, hogy a kiegészítők, tehát a cipők és az ékszerek terén kerülni kell a divatjamúlt darabokat, ezek ugyanis az egész megjelenést elrontják. Lehet valaki akármilyen csinos, sikkes és fiatalos, mondjuk, egy bézs maxiruhában, ha egy régi, ódivatú csizmát visel hozzá, az éveket dob a külsejére.

Öregítő sminkhibák a sminkmester szerint

Andreea Ali párizsi sminkmester és influencer olyan gyakori sminkhibákat vett sorra, amiket rengetegen elkövetnek, pedig nem szabadna, mert évekkel idősebbnek láttathatják viselőjüket.

Durván öregít, ha így fested ki a szemedet - 6 hiba, ami a sminkmester szerint évekkel idősebbnek mutat

A sminkmester szerint ezeket a hibákat senkinek sem szabadna elkövetnie, mert sokkal idősebbnek láttatják a koránál.

Elolvasom
Ezt is szeretjük