Durván öregítenek ezek a frizurahibák - Évekkel idősebbnek láttathat a hajad, ha így hordod

Ezeket a frizurahibákat érdemes elkerülni, ha nem szeretnéd, hogy idősebbnek tűnj a hajad miatt.

Öregítő frizurahibák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A frizura az egész külsőt képes megváltoztatni, ezért mindig nagyon oda kell figyelni, amikor kiválasztod a színt vagy a fazont. Nemcsak azt kell nézni ugyanis, hogy divatos-e a kiszemelt vágás, vagy azt, hogy mennyire tetszik, hanem azt is, hogy milyen összhatást kelt majd, és hogy illik-e az arcodhoz, stílusodhoz.

Egyes hajszínek, frizurák öregíthetik a viselőjüket, ezért érdemes őket kerülni. A következő frizurahibák évekkel idősebbnek láttathatják az embert.

Öregítő frizurahibák

Rövid, befelé szárított, arcra simuló bob

A rövid bobbal is óvatosan kell bánni, mert ha alul túlságosan tépett vagy ritkított, és szálkás frufruval társul, akkor szintén öregítheti a viselőjét. Jobb választás egy fiatalos, franciás bob vagy egy lob, ami még az arcot is szépen nyújtja.

Túl rövid, tépett frizura

Bár a rövid frizurák nagyon nőiesek tudnak lenni, a nagyon rövid, szinte tüsi fazont érdemes kerülni, főleg a tépett változatot. Mindenkire éveket dobhat ez a vágás, de ötven felett különösen előnytelen, ennyi idős korra ugyanis sok nő haja ritkul, elvékonyodik, a fazon pedig még kevesebbnek láttatja a szálak mennyiségét. 

Hosszú, egyenesre vágott tincsek

A hosszú hajat az emberek jó része a fiatalos külsővel azonosítja, pedig bizony ez sem mindig jó döntés. Ha ugyanis vékony, száraz vagy töredezett a hajad, akkor nem lesz szép az összhatás, nem hatnak rugalmasnak a tincsek, és az egészségtelen hajvégek is nagyobb hangsúlyt kapnak. Jó ötlet kerülni a túl hosszú, teljesen egyenesre, egyforma hosszúságúra vágott fazont, helyette érdemes egy kicsit rövidebbre szavazni, és a réteges, lépcsőzetes vágás is szuper választás lehet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Platinaszőke szín

Az ultravilágos platinaszőke egyébként is kevés nőnek áll igazán jól, és azt is hozzá kell tenni, hogy általában a haj sem bírja a túlzásba vitt szőkítést, és könnyen sprőddé válik tőle, idővel pedig ápolatlan hatást kelthet. Emellett azt is tudni kell, hogy az évek múlásával a bőr hajlamos veszíteni meleg árnyalatából, így a hideg, már-már fehéres hajszín nagyon előnytelen hatást kelthet hozzá.

Rövid, göndörített fürtök

A rövid, bongyor fürtök retró hatást keltenek, de nem állnak jól mindenkinek. A vintage megjelenést kölcsönző, vagy dauerra hajazó göndör tincsek öregíthetik viselőjüket, ezért alaposan át kell gondolni, ha ilyet szeretnél választani. Göndör hajból jól mutat például egy bob, ami most egyébként is ultrasikkes, de a kicsit hosszabb, tépett fazonok is nagyon csinosak.

Hátul rövid, elöl hosszú frizura

A Chelsea-vágást idéző, hátul rövid, elöl hosszabbra hagyott, arcra simított tincsek szintén előnytelenek lehetnek. Ez a fazon már kiment a divatból, vékonyabbnak, kevesebbnek láttatja a hajat, túlságosan rálapul az arcra, és idősebbnek láttatja az embert.

Megemelt, tépett frufru

A tépett, kócos hatású, megemelt frufru szintén öregít, főleg azért, mert ez is néhány évtizeddel ezelőtt volt igazán divatos, így elavult hatást kelt, és sokan az idős korosztályhoz társítják ezt a fazont. Válassz inkább egy divatos, nőies curtain frufrut vagy egy kissé hosszabb, enyhén ritkított változatot.

Frizurák, amik tökéletes választások 50 felett

Vannak olyan vágások, amik igazán kortalanok, és mindenkinek jól állnak. És akadnak köztük olyanok is, amik ötven év felett különösen előnyösek. Csinos, nőies frizurákat mutatunk, amik gyönyörűen kiemelik az arcot.

3 fizura, ami 50 fölött különösen előnyös - Csinos fazonok, amik gyönyörűen kiemelik az arcot

Ezek a sikkes, nőies és könnyen kezelhető frizurák ötven felett remek választások.

Elolvasom
Ezt is szeretjük