A 6 legrosszabb frizura vékony szálú hajból - Még kevesebbnek tűnik tőlük a haj

Ha vékony szálú a hajad, ezeket a divatos frizurákat jobb, ha kerülöd.

Előnytelen frizurák vékonyszálú hajból
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az biztos, hogy nincs egyszerű dolga annak, akinek vékony szálú a haja. Sokkal nehezebb a formázás, gyakran élettelennek, lelapultnak tűnnek a tincsek, és bizony nem is minden frizura mutat jól az ilyen hajtípusból.

Attól, hogy egy vágás divatos, még nem érdemes azonnal azt kérned a fodrásztól. Attól is függ ugyanis, hogy jól áll-e, hogy milyen a hajad: vékony, törékeny szálak esetén a következőket ne válaszd.

A legrosszabb frizurák vékony szálú hajból

A középen elválasztott bob

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy frizuraválasztásnál nem számolnak a hajtípusukkal, pedig sok fazon csak dús tincsekből mutat igazán jól. A középen elválasztott, egyenes bob például nagyon sikkes és nőies, de nem túl előnyös azok számára, akik vékony szálakkal rendelkeznek. Ilyenkor a haj ugyanis középen és a végeken a legkevesebb általában, a vágás pedig felhívja erre a figyelmet, és kihangsúlyozza a volumen hiányát.

Felül is rövid pixie

Jó ötletnek tűnhet ilyenkor rövidre vágatni a hajat, hogy dúsabbnak tűnjön, de nem mindegy az sem, hogy milyen pixie-re szavazol. A mindenhol egyformán rövid vagy tépett frufrus vágások csak még kevesebbnek láttatják a hajat, erre a hatásra pedig csak még jobban ráerősít, hogy a fejbőrt is látszani engedik.

Extra hosszú haj

A hosszú haj akkor igazán szép, ha végig dús és tömör, vékony szálú haj esetén ez azonban szinte lehetetlen. A végek elvékonyodnak, eltöredeznek, a tincsek lelapulnak, így pedig ápolatlan, zsíros hatást kelthet a frizura.

Erősen tépett fazonok

A tépett, fokozatosra vágott fazon volument adhat a hajnak, viszont óvatosnak kell lenni, mert ha túlságosan megritkíttatod a tincseket, akkor csak kevesebbnek, kócosabbnak tűnnek majd, a végek pedig elvesztik tömörségüket. Nem beszélve arról, hogy copfba kötve a végén már szinte semmi nem marad a hajból.

Francia bob

A rövid frufrus francia bob ultranőies, de csak tömör hajból mutat igazán. Vékony szálú tincsekből nem lesz meg az a volumen, amitől megtartja ikonikus formáját a frizura, és akárhogy is szárítod a végeket, nem lesznek igazán tömöttek.

Durván tépett wolf cut

A wolf cut egyébként is egy megosztó frizura, viszont az elmúlt időszakban nagyon divatos lett. A felül tépett, alul durván ritkított fazon viszont csak azoknak áll jól, akiknek sok a hajuk. Ha kevés, vékony szálú hajkoronából csináltatod meg, akkor oldalt és alul alig marad hajad, és nagyon előnytelen lesz a hatás.

Az ősz legdivatosabb frizurái

Idén ősszel a színek terén nagy kedvencek lesznek a rezes és a bézses-szőkés árnyalatok, a fazonokat illetően pedig tovább hódítanak a fokozatosra, lépcsőzetesre igazított frizurák. A ’70-es évek egyik legsikkesebb haja is visszatért a trendek közé, de a hosszabb, tincsekben leomló frufruk is újra menők. Képeken mutatjuk az átmeneti szezon legdivatosabb rövid, félhosszú és hosszú vágásait.

Képeken az ősz legdivatosabb frizurái - Ezek a nőies fazonok hódítanak a következő szezonban

Nézegess képeket!

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük