Akár 10 évvel is öregebbnek tűnhetsz, ha így alszol - A bőrgyógyász szerint

A szakértő szerint nem lesz szépítő az alvás, ha ezeket a hibákat elköveted.

alvas oregit cover2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az alvás igen jó hatással van a szervezetre és ezáltal az arcbőrre is, vannak olyan íratlan szabályok, melyeket kevesen ismernek, mégis érdemes betartani őket.

Ha nem figyelsz oda néhány apróságra, annak olyan, jól látható következményei lehetnek, mint a mély ráncok. Lorena Öberg kozmetológus-bőrgyógyász elárulta a Daily Mailnek, hogy mi az, ami mindenképpen tilos pihenés közben.

Így nem szabad aludni

A szakértő szerint, ha állandóan az oldaladon alszol, korán megjelenhetnek az öregedés jelei az arcon, mivel így nyomod és meggyűröd a bőrödet. De azt is hozzátette, hogy az sem mindegy, mennyit alszik valaki. Mert, bár igaz, hogy a kevés alvás is rosszat tesz a külsőnek, ugyanígy a sok szundítás is, mivel megterheli a testet. Éppen ezért érdemes betartani a napi hét-nyolc órás limitet.

Ezeken kívül az ágyneműhuzat fajtája is rendkívül fontos lehet a bőröd szempontjából. A legjobban a tiszta selyem anyagokkal tudod elkerülni a kezdetben enyhe, majd mélyebb ráncok kialakulását. És még egy apróságot is megemlített, mégpedig azt, hogy érdemes lazán összefogni vagy összefonni a tincseidet éjszakára, hogy ne nyomják az arcodat, és a hajszálakon lévő természetes olajok ne okozzanak bőrproblémákat. Ráadásul ezzel a hajad is kevésbé lesz töredezett, hiszen nem gyűrődik és törik meg annyira.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lorena nemcsak azt mondta el, hogy melyek azok az alvási szokások, amelyek öregíthetnek, hanem azt is, hogy milyen trükkökkel őrizheted meg a fiatalságodat. Szerinte az első és legfontosabb szabály, hogy minden este tisztítsd meg az arcod legalább egyszer, de a legjobb, ha kétszer, mert így lemoshatod a szennyeződéseket, melyek később bőrproblémákat eredményezhetnének. Emellett nagyon jót tesz, ha este kívülről és belülről is hidratálsz: igyál egy-két pohár vizet lefekvés előtt, és használj éjszakai krémet az arcodra, ami egész éjszaka ápolja majd. 

Ha még inkább késleltetni szeretnéd a bőröregedést, vagy csökkenteni a már látható barázdákat, vess be néhány egyszerű, mégis extra hatásos pakolást.

Ezt is szeretjük