Pár perc alatt vékonyabb lesz az arc ettől a trükktől - Videón az egyszerű, de hatásos kontúrozási módszer

A TikTokon hódító modellkontúr vékonyabbnak láttatja az arcot, és kiemeli az arccsontot.

smink
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A smink nagyon meg tudja változtatni az arcot, ezért egyáltalán nem mindegy, hogyan használod például az alapozót, a szemhéjtust, illetve a szemceruzát, de a mostanában nagyon divatos kontúrpalettákkal is érdemes óvatosan bánni. A kontúrozás nagyon hasznos és előnyös lehet, de csak akkor, ha tényleg jól csinálod.

Ezzel a technikával kiemelhetőek, hangsúlyosabbá tehetőek az arc egyes részletei, sőt még az arcformán is változtathatsz vele. A modellkontúrért például most megőrülnek a TikTokon, méghozzá azért, mert sokkal vékonyabbnak láttatja az arcot.

A modellkontúrtól vékonyabb lesz az arc

A nevét a modellek sminkjéről kapta, ugyanis olyan vékony, tónusos és feszes arcot ígér, mint amilyen a szupermodelleké a kifutókon. Erőteljesen kiemeli az arccsontot, az alatta elhelyezkedő területet pedig sokkal keskenyebbnek mutatja. Ezért is hasznos annak, aki szeretne egy picit csalni, és azt akarja, hogy az arca határozottabbnak, vékonyabbnak látszódjon. De túlzásba esni ezzel sem szabad.

@thelaurenphillips how to: model cheekbones contour 🤍#modelmakeup #contourhack #contourtutorial #cheekbones #modelcheekbones #bellahadid ♬ miss bella hadid - no

A módszerről rengeteg videó került fel a TikTokra, és van köztük, amit már közel 25 millióan láttak. A posztok segítségével bárki elsajátíthatja ezt a kontúrozási technikát, aminek kulcsa, hogy a megadott területekre kell felvinni a sötétebb árnyalatokat.

@nikkiajoy Trying the viral contour hack😱Did it give me model cheekbones?!🤨 #makeup #makeuphack #makeuphacks #viralmakeuphack #makeuptrend #viralmakeuptrend ib: @youngcouture ♬ Funny Song - Cavendish Music

A cikk az ajánló után folytatódik

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy pontosan az arccsontukra kenik a sötét színt, pedig sokkal előnyösebb hatást érhetsz el azzal, ha alá viszed fel, és a videókon látható formát rajzolsz meg vele, majd szépen eldolgozod egy sminkszivaccsal vagy ecsettel. Ez is nagyon fontos lépés, ugyanis borzasztóan csúnya tud lenni az éles kontúrcsík.

@melisekrem how to: model cheekbones contour 🖤 ib: @sarahssuperspa #modelmakeup #contourhack #contourtutorial #cheekbones #modelcheekbones #bellahadid ♬ Miss You (Sped Up Version) - _

Ha megvagy, fejezd be a szokásos módon a sminkedet akár highlighterrel, pirosítóval vagy bronzosítóval, de figyelj arra, hogy ne vidd túlzásba ezek használatát, ne tűnjön teljesen szoborszerűnek az arcod, és ne is legyen rajta jól láthatóan vastag, természetellenes fedőréteg.

@minazibayi We love a snatched face 🔥🙊🤘 #contour #contouring #howtocontour #contourtutorial #contouringhacks #modelface #bellahadid #snached ♬ original sound - Kaylee frfr

Akinek pedig egyébként is szögletes, csontos vagy széles az arca, érdemes megfontolni ezt a módszert, mert nem biztos, hogy előnyös hatást kelt majd.

Öregítő sminkhibák a sminkmester szerint

Andreea Ali párizsi sminkmester és influencer olyan gyakori sminkhibákat vett sorra, amiket rengetegen elkövetnek, pedig nem szabadna, mert évekkel idősebbnek láttathatják viselőjüket.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük