50 felett máshogy érdemes sminkelni: 7 trükk, amivel igazán üde, ragyogó hatást érhetsz el

Ezeket a trükköket érdemes bevetned 50 felett, ha ragyogó, egyenletes és üde összhatást szeretnél elérni a sminkeléssel.

smink cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy a bőr az évek múlásával változik, úgy kell hozzáalakulnia a sminkelési szokásainknak, technikáinknak is. Teljesen más festés hozza ki ugyanis a legszebb oldalát egy huszonéves vagy egy ötvenéves arcának. 

Ötven felett érdemes bevetni néhány trükköt, amivel elkerülheted, hogy a smink kiemelje a ráncokat, és látványosan üde, friss hatást érhetsz el.  

Így sminkelj 50 felett az üde eredményért

Hidratálással kezdj!

Az első és legfontosabb lépés a hidratálás és ápolás. Az idő múlásával a bőr ugyanis egyre kevesebb olajat termel, a száraz arcon pedig mélyebbnek tűnnek a barázdák. Ha ápolás nélkül viszed fel az alapozót, az csak kihangsúlyozza majd a ráncokat. A bőrtípusodhoz illő krém használatával feszesebbnek, ragyogóbbnak tűnik majd az összhatás.

Ne hagyd ki a primert!

A primerek képesek halványabbnak mutatni a ráncokat, ezekből is érdemes a hidratáló, de nem túl zsíros, nehéz változatokra szavazni. Remek sminkalapok, egyenletesebbnek, feszesebbnek és üdébbnek mutatják a bőrt. A még tökéletesebb eredményért a szemhéjakra is vigyél fel belőle.

Szavazz folyékony alapozóra!

A púderek és a nehéz alapozók hajlamosak beülni a ráncokba, és kiemelni őket. Ezért a legjobb, ha egy hidratáló, esetleg ragyogást fokozó, könnyed, folyékony variációt alkalmazol, aminek nincs extra erős fedése. Utóbbi bár furcsán hangzik, az igazság az, hogy az erős fedésű termékek nem keltenek természetes hatást, és látványosabbá teszik a barázdákat. A legjobb, ha az alapozót nedves alapozószivaccsal viszed fel, apró ütögető mozdulatokkal, így egyenletes összhatást érhetsz el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Óvatosan a szemfestéssel!

A kevesebb néha több, és ez különösen igaz a szemfestésre. A sötét vagy nagyon színes szemhéjfestés öregítheti az arcot, és túlzásnak hathat, ezért érdemes semleges színeket választani, kivéve a szürkét. A szempillákat különösen fontos kiemelni, illetve fekete vagy barna szemhéjtust bevetni. Használj szempillagöndörítőt, és hosszító-, dúsítóspirált, a tusvonalat pedig ne húzd túlságosan hosszúra. 

A szemöldökre is figyelj

A szemöldök hajlamos megritkulni és veszíteni a színéből az idő előrehaladtával, ezért nem árt, ha egy kicsit megszínezed a szálakat. Arra viszont ügyelj, hogy a bőrszínedhez, hajadhoz megfelelő árnyalattal hangsúlyozd, és a túl vastag, természetellenes hatást is kerüld el.

Így használd a pirosítót

A pirosítóval nagyon óvatosan kell bánni, mert rendkívül "mű" hatást kelthet, ha túl erős színt választasz, vagy túl nagy mennyiségben viszed fel. Szavazz egy bőrtónusodhoz illőre, amit az arccsontod fölé, annak felső részére viszel fel, és könnyedén eldolgozol. A rózsás árnyalatok általában jó választások, mert élettel telivé teszik az arcot.

A szájkontúrceruza is jó ötlet lehet

Bár a szájkontúrceruzáról sokaknak a ’80-as, ’90-es évek ugranak be, valójában most is nagy hasznát veheted, csak egy kicsit másképp, mint ahogy korábban divatos volt. Ahogy ugyanis a bőr veszít feszességéből, úgy a száj kontúrjai is kevésbé lesznek élesek - erre jó megoldás a ceruza. Arra viszont figyelj, hogy ne húzd túl az ajkakon, és a rúzsoddal egyező árnyalatot válassz, hogy ne látszódjon a rajzolt vonal. A rúzs legyen nyugodtan élénk színű, a sötétebb, barnás tónusúak viszont kerülendőek. 

Sokoldalú alapdarabok 50 felett

Mutatjuk azokat a ruhadarabokat, amelyekre minden ötven feletti nőnek szüksége van. Kifinomultak, sokféleképpen variálhatóak, nem mennek ki a divatból, és jól kombinálva nemcsak a hétköznapokon, hanem akár fontosabb eseményeken is megállják a helyüket. Ráadásul - bár nem túl feszesek - az alakot sem rejtik el, és egyáltalán nem láttatják idősebbnek a viselőjüket. Ezekkel a kortalan darabokkal senki nem lőhet mellé.

Ezt is szeretjük