Mit ne hagyj ott a leárazásokon?
A kiárusítások csábítóak, de nem árt okosan megválogatnod, hogy mit veszel meg, ha jövőre is viselni szeretnéd!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb nő szeme automatikusan felcsillan a százalékjelek láttán, ha azok a kirakatokban mutatkoznak. Itt a nagy leárazások ideje, amikor bűntudat nélkül élheted ki a vásárlás iránti szenvedélyedet, és az oly régóta áhított ruhákhoz jóval olcsóbban juthatsz hozzá.

Ilyenkor könnyű ráharapni a mézesmadzagra, illetve gondolkodás nélkül mindent összevásárolni, ami a kezed ügyébe kerül, ha azonban konkrét célokkal, valamint higgadt előrelátással esel neki az üzleteknek, ezt a hibát nem követheted el.

Ha nem szeretnéd, hogy a legtöbb jutányos árú szerzeményed jövőre már a Vöröskeresztnél vagy a szemetesben landoljon, gondold át, melyek azok a darabok, amiket nem csak tavasszal, hanem a következő téli szezonban is viselni tudsz. Segítünk a döntésben!

Egyszerű, klasszikus fazonok

A semleges, egyszerű felsők minden nő ruhatárának az alapját képezik, a divathullámoktól függetlenül. Ezek olyan időtálló fazonok, melyekre jól lehet építkezni.

Lehet rövid vagy hosszú ujjú póló, pulóver, esetleg garbó, a lényeg, hogy minden díszítéstől és felirattól mentes legyen, a szabását tekintve pedig klasszikus vonalakkal rendelkezzen.

Az ilyen alapdarabok azért esnek kívül a divat körforgásán, mert évről évre felruházhatók az épp aktuális trendek stílusjegyeivel. Egy blézerrel, mellénnyel, övvel, nyaklánccal, sállal vagy kendővel csodákat művelhetsz velük. A vékonyabbakat tavasszal és hűvösebb nyári napokon is viselheted kiegészítőkkel megbolondítva, így sohasem unsz rájuk.

A jó kihasználhatóság érdekében ne csak a szabásvonalukra, de a színükre is fordíts kellő figyelmet. A semleges színek választásával - mint a fehér, a drapp, a szürke és a fekete - több lehetőségre teszel szert, de akkor is szerencsésnek mondhatod magad, ha hideg pasztellszínekben találsz ilyen darabokra, mert az új évben ezek veszik át a fő divatszínek szerepét.

Csúcsos vállmegoldások és válltömések

A ’80-as évekből elcsent hegyes és szélesített vállú ruhák még jó ideig divatban maradnak, hiszen alig volt idő megszokni és kiélvezni az ittlétüket. A tervezők sem unták még meg, sőt, újabb ötletekkel állnak elő a vállak megtoldását illetően.

Használd ki bátran, hogy néhány tavalyi darabhoz most alacsonyabb áron juthatsz hozzá, ha ugyanis jobban eléri kis országunkat a válltömésmánia felkavaró szele, már késő bánat lesz azon gondolkodni, hogy miért hagytad ott másnak az akció kellős közepén.

A hegyesített vállú és válltömésekkel ellátott darabok közül nem csupán blézerre bukkanhatsz, hanem pulóverekre, kardigánokra, ruhákra, tunikákra, de még pólókra is.

Félvállas és félujjas darabok

Alakformálásra is kiválóak, hiszen az ejtett vállú ruhák keskenyítik a széles vállakat, ezért korrigálni tudják a csípő és a váll egymáshoz viszonyított arányát. Ám nem csak ezért váltak nagy kedvenccé, hanem, mert rendkívül nőiesek és szexisek is.

Mivel az új trendek többsége is a nőies vonalak mellett tette le a voksát, a féloldalas vállmegoldások sem lettek száműzetve, ezért kedvedre vásárolhatsz belőlük. Az ejtett vállú felsők közül leginkább bő fazonokat találsz a kínálatban, félujjas társaik pedig szűkek és démoniak. Az ilyen jellegű topokból, pólókból, tunikákból és ruhákból is divatos és változatos fazonokra lelhetsz.

T-szabású ruhák és tunikák

A bővebb ruhadarabok mindenkinek jól állnak alkattól függetlenül, de leginkább akkor, ha nem egy zsákra emlékeztetnek, hanem valamennyire sejtetik a test vonalát. Erre kiválóan alkalmas a T-szabás, így nem is véletlen, hogy visszatért a múltból.

Mivel ismét nagy sikert aratott, és többféle stílus kegyeltje lett, maradna még egy picit. Ezekből a felsőkből és ruhákból szintén elraktározhatsz magadnak párat, hiszen jó ideig ki tudod még használni őket, akár a következő téli szezon alkalmával is.

A verhetetlen ingruha és pólóruha

Az új divat sziluettjei kevésbé változnak majd - megmarad a szűk és a bő holmik kombinációja -, tehát az ingruhát és a pólóruhát sem hagyhatod elenyészni. A vastagabb anyagú darabokat a tavasz idején is jól ki tudod használni, mert egy rövid fazonú farmer- vagy bőrdzsekivel, esetleg egy hosszabb kardigánnal megbolondítva új életre kelnek.

Harisnyával, valamint leggings-szel viselheted őket. A könnyű, lengébb társaikat pedig nyáron is előveheted a szekrényből, mert mindkét ruha makacsul tartja helyét a divatban. Ha biztosra akarsz menni, az ingruhák közül a kockásat válaszd!

Kötött holmik

A kötött cuccok sohasem tűnnek el a divat színteréről, de tavaly  kitüntetett figyelmet kaptak. Ha a következő télen nem is állnak majd a dobogó felső fokán, abban biztos lehetsz, hogy az élmezőnyben maradnak. Így nem kell megválnod sem a kötött ruháidtól, sem a hosszított fazonú kardigánjaidtól, sőt, kapva az alkalmon, a leárazásokon beújíthatsz melléjük egy-két trendi darabot.

A ruhák lehetnek kámzsás nyakúak vagy garbósak, bő, illetve szűk szabásúak, mert ezek jövőre is színesítik majd a palettát. A kardigánok közül leginkább a sálgallérosak javasoltak, hiszen épp csak a szezon végére kerültek rivaldafénybe, ezért sejthető, hogy nem merülnek hirtelen feledésbe.

Szűk nadrág és az imádott leggings

Az új divathullám tulajdonképpen csak apró változások sokaságát ígéri, de nem mutat majd fel gyökeres változást. Mivel a bő felsők és a hanyag vonalvezetésű ruhák továbbra is megmaradnak a köztudatban, alul ismételten szűkkel kell kompenzálni a nőiesség érdekében.

Bár nem minden testalkatra ideálisak a szűk nadrágok és a leggingsek, a leleményes, hosszított fazonú felsőkkel sok mindent lehet leplezni, persze, csak bizonyos határokon belül. Így tehát a szűk alsók újabb kört futhatnak, és ki tudja, elnyeli-e őket a süllyesztő valaha. Ezért nem lehet rossz választás, ha ilyesmikre csapsz le a kiárusításokon, de ne felejts el néhány ingruhát, pólóruhát, hosszú fazonú pólót, tunikát vagy blézert beszerezni melléjük.

Kiegészítők minden mennyiségben

A kiegészítők halmozását jövőre sem tiltja a divat, de érdemes az egyszerűbb darabok után nyúlnod. A szegecsek már nem lesznek annyira közkedveltek, helyettük a cipzárak fedik fel a bennük rejlő fantáziát. A vastag övek továbbra is boldoggá tehetik a derekakat, de nem árt semleges színeknél maradnod, hogy több szezont is túléljenek.

Akkor is helyesen döntesz, ha az akciókra tartalékolt pénzedet sálakra és kendőkre költöd. A táskák esetében szintén a klasszikusok azok, melyekkel nem lőhetsz félre, de mivel marad a félhold-, a buborék- és az óriásfazon, közülük is kifoghatsz tetszetős darabokat.

Tavaly a nagy befutó a kalap volt, így szinte biztos, hogy nem fordul rögtön sarkon, hanem hosszasan élvezi majd a népszerűségét. A kemény kalapok közül néhány a melegebb évszakokra is ideális, ezért jobban ki tudod használni.

Ezt is szeretjük