2010-es trendelőrejelzés
Viseld ezt az új évben!
Az új év a következő divathullám hírnöke is egyben. Válassz új stílust magadnak, vagy turbózd fel a régit friss divatelemekkel és némi fantáziával!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az évszám megváltozik, a téli szezon még eltart egy darabig, ami egyben azt is jelenti, hogy a divat sem mutat fel éles elkülönülést a tavalyival szemben. A hideg idő úgymond konzerválja a terítéken lévő trendeket, de amint rügyeket bont az első tavaszi napsugár, és lágy fuvallattá szelídülnek a fagyos szelek, megérkeznek az üzletekbe az új ruhacsodák.

A komor színek is felengednek, és pasztellbe öltözik a világ! Bár a tervezők többsége rideg meglepetésekkel rukkolt elő, a nőies vonal az új évben is folytatódik, sőt, a szexis külsőre helyezi a legnagyobb hangsúlyt.

A hideg, tört színek - melyek a nyárba is elkísérnek majd - leginkább a világos bőrű, világos szemű leányzóknak kedveznek.

A sötétebb árnyalatok hívei is megtalálják a hozzájuk illő kevert színeket, hiszen nagy szerephez jut majd a rozsdabarna, és a bordó sem készül még a könnyes búcsúra.

Előkelő, mégis visszafogott - a vidéki stílus átfazonírozva

A vidéki stílus eddig a szomszéd lányra volt szabva, aki bármikor biciklire pattanna, hogy pajkosan meglobogtassa haját a szél.

Most azonban egy egész más megközelítést kapott, mégpedig az angol nemesi kastélyok színterére nyúlt vissza ihletért, a boldogan semmittevő, ám modernül gondolkodó úri kisasszonyok világába, akik kötögetés helyett inkább kilovagoltak az erdőbe, vagy krikettversenyeket rendeztek hatalmas kertjükben, hogy legyőzzék a férfiakat.

Míg a szomszéd lányt egy természetes, gyermeki báj lengte körül, a vidéki stílus előkelőbb inspirálói inkább érett nők, némi rafinériával és játékos kedvvel. A formavilág letisztult, már-már semleges, a földszínek közé pedig befurakszik csipetnyi tavaszi pasztellárnyalat, mely megszelídíti a ruhadarabok komorságát, és lágyabbá teszi az összképet.

Az alpesi stílus másik, kora tavaszi változata visszatér a piacra igyekvő lány fantáziaképéhez, de már sokkal letisztultabban és kifinomultabban. A természetességet hidegebb, visszafogottabb színkombinációkkal ötvözi. Leginkább a kötött holmik jellemzik, modern ruhadarabokkal párosítva.

Cicásan vagány - a glam rock stílusvariációi

A glam rock trend már nem új keletű, hiszen a ’70-es évek poszt-hippi korszakában került előtérbe, amikor a glitter rock zenei stílus utat tört magának. A vagányságot, a dívakülsőt és az erősen szexis kisugárzást gyúrja össze, de egy újfajta megfogalmazásban, úgymond mai nőkre szabva. A ’70-es évek csillogó-villogó, színes ruhakavalkádjából csak néhány elemet tartott meg, a szűk cicanadrágokat és a szegecseket. Az alapszíne azonban a fekete lett.

A modern rockerlány öltözéke szakít a köztudatban lévő, hanyag és olcsó hatású, kemény stílussal, bár a szakadt ruhadarabok ismét visszatérnek, de mindezt luxusköntösbe helyezi, és vonzó, nőies csáberővel fűszerezi meg. A szűk fazonú, fényes bőrnadrágok, a szegecsek és a fémes, strasszos kiegészítők továbbra is biztosítják a csillogást, de már nem közönséges módon, hanem ízlésesen megkomponált, magasabb szintre emelt formában.

A bőrdzseki az idei divatjegyeket hordozza magán, magasított, hegyes vállakkal, derékhangsúlyos fazonokkal. A szegecseket pedig bátran halmozhatod, megjelenhetnek a bokacsizmádon, a ruhádon, a nadrágodon, anélkül, hogy bazári hatást keltenének. Amíg tart a tél, mindezt a most divatos extra hosszú szárú csizmákkal is viselheted, kora tavasszal pedig nyitott orrú bokacsizmával párosíthatod össze.

A rockersztár-külsőt a nőies műszőrmebundákkal is megalapozhatod, melyek ismét divatba jöttek a tél derekán, de még kora tavasszal is viselheted a rövidebb fazonokat, a háromnegyedes ujjúakat vagy a dívamellényeket. Ezeket szexis bőrcuccokkal is kombinálhatod, de például testnadrággal is.
 

Legyél szexis pilóta!

A pilótadzsekire bizonyára te is emlékszel még, de talán arra is, hogy cseppet sem volt nőies darab! Most azonban olyanra fazonírozták a leleményes tervezők, hogy bármelyik repülőgép motorját pöccre beindítaná!

Valójában nem sokban különbözik a cicás rockerstílustól, talán csak annyiban, hogy egyszerűbb, természetesebb, és a barna szín kedvelőire is gondolt. Bőrszoknyával, bőrnadrággal, vastagabb leggings-szel variálhatod, a lényeg, hogy minden kövesse a tested sziluettjét.

Szögletes formák, geometrikus minták

A ’80-as évek szögletes férfiszabású zakóiból kiindulva teljesen rákattantak a tervezők a vállak hangsúlyozására és a kockaforma világára. Ezt továbbfejlesztve kialakultak a csúcsos vállú ruhák, melyek már nemcsak blézerek formájában támadnak, hanem gyakorlatilag minden ruharéteget megfertőztek. Most nyugodtan túlzásokba eshetsz, hiszen a divat jogosít fel rá!

Ha már szögletesre veszed a figurát, vele harmonizáló, geometrikus mintákat válassz az öltözékedhez. A kockás ingek visszatértével tovább terjedt a járvány, és kocka-kocka hátán jelent meg a szoknyákon, ruhákon, kiskabátokon és dzsekiken. Hogy legyen mivel versenybe szállnia, előcibálták a múltból a jó öreg tyúklábmintát is, mely a legtöbb nőies ruhadarabon jelen van.



A szögletes fazonok mellé tavasszal berobbannak az átlós és cikkcakkos, vonalzóval tervezett szabásvonalak is, melyeken a cipzár már nem csak funkcionálisan jelenik meg, hanem díszítőelemként és vonalvezetőként. Az is megeshet, hogy a cipzárőrület kitúrja majd helyükről a szegecseket.

Hideg pasztellszínek lesznek a tavasz hírnökei

A tavasz melegen csiklandozó nap fényét tört színekkel tompítanák az új évben a tervezők, mint amilyen a halvány zöldeskék, a hidegkék és a fehérrel kevert, sápasztó hatású zöld. Ha szőke hajjal és hófehér bőrrel áldott meg az ég, kedvedre alkalmazhatod ezeket a hideg hatású, élettelen színeket, melyek által úgy festhetsz, mint egy porcelánbaba.

Annak, akinek melegebb tónusú a bőre, és sötétebb a hajszíne, inkább a pasztellsárga és a bézs ajánlott a világosabb színskáláról, de a sötétebb barnás árnyalatok is visszatérnek a divatba, melyek mindkét típusnak jól állnak.

Ezt is szeretjük