8 étel, ami serkenti a bőr kollagéntermelődését: feszesítik és fiatalítják a bőrt
Az étrend is nagy szerepet játszik abban, hogy serkenjen a bőr kollagéntermelődése.
A kollagén termelődése egy bizonyos kor felett megáll, így érdemes olyan ételeket beiktatni a mindennapokba, amik segítik újra feltölteni a „raktárakat”.
Ez egy olyan fehérje, amitől a bőr ruganyos, feszes marad, nem csoda hát, hogy az évek múlásával, ahogy csökken a mennyisége, úgy vékonyodik el a bőr, és jelennek meg rajta ráncok is.
A kollagéntermelés serkentése az étrenddel
A kollagénben gazdag élelmiszerek, illetve azok, amik értékes hatóanyagokban bővelkednek, természetes úton serkentik a termelődését. A bőr építőelemeiből, aminosavakból áll a kollagén, méghozzá 19-ből, ebből a három legjelentősebb a prolin, a lizin és a glicin. Csökkenése nemcsak a bőrt befolyásolja, hanem hajhullást is okoz, különböző italok és az alább látható ételek segíthetnek megnövelni a szintjét.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció