8 étel, ami serkenti a bőr kollagéntermelődését: feszesítik és fiatalítják a bőrt
Az étrend is nagy szerepet játszik abban, hogy serkenjen a bőr kollagéntermelődése.

A kollagén termelődése egy bizonyos kor felett megáll, így érdemes olyan ételeket beiktatni a mindennapokba, amik segítik újra feltölteni a „raktárakat”.
Ez egy olyan fehérje, amitől a bőr ruganyos, feszes marad, nem csoda hát, hogy az évek múlásával, ahogy csökken a mennyisége, úgy vékonyodik el a bőr, és jelennek meg rajta ráncok is.
A kollagéntermelés serkentése az étrenddel
A kollagénben gazdag élelmiszerek, illetve azok, amik értékes hatóanyagokban bővelkednek, természetes úton serkentik a termelődését. A bőr építőelemeiből, aminosavakból áll a kollagén, méghozzá 19-ből, ebből a három legjelentősebb a prolin, a lizin és a glicin. Csökkenése nemcsak a bőrt befolyásolja, hanem hajhullást is okoz, különböző italok és az alább látható ételek segíthetnek megnövelni a szintjét.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Boomerek és Zoomerek - Miért nehéz a generációk közötti kommunikáció?
Steigervald Krisztián generációkutató a Femina Klub áprilisi előadásán arra keresi a választ, hogyan érthetjük meg egymás világát, hogy a különbözőségek helyett a kapcsolódási pontokra koncentráljunk. Hogyan lehet megtalálni a közös nyelvet a digitális bennszülöttek és az analóg világban felnőttek között? Milyen eszközökkel segíthetjük elő az együttműködést, és hogyan tanulhatnak a generációk egymástól, ahelyett hogy egymás ellen dolgoznának?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. április 9. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció