8 étel, ami serkenti a bőr kollagéntermelődését: feszesítik és fiatalítják a bőrt
Az étrend is nagy szerepet játszik abban, hogy serkenjen a bőr kollagéntermelődése.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Rogán Cecília melltartó nélkül, kigombolt ingben: pikáns fotót posztolt a háromgyermekes üzletasszony
A kollagén termelődése egy bizonyos kor felett megáll, így érdemes olyan ételeket beiktatni a mindennapokba, amik segítik újra feltölteni a „raktárakat”.
Ez egy olyan fehérje, amitől a bőr ruganyos, feszes marad, nem csoda hát, hogy az évek múlásával, ahogy csökken a mennyisége, úgy vékonyodik el a bőr, és jelennek meg rajta ráncok is.
A kollagéntermelés serkentése az étrenddel
A kollagénben gazdag élelmiszerek, illetve azok, amik értékes hatóanyagokban bővelkednek, természetes úton serkentik a termelődését. A bőr építőelemeiből, aminosavakból áll a kollagén, méghozzá 19-ből, ebből a három legjelentősebb a prolin, a lizin és a glicin. Csökkenése nemcsak a bőrt befolyásolja, hanem hajhullást is okoz, különböző italok és az alább látható ételek segíthetnek megnövelni a szintjét.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)